Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Παλαιές ΧΡΥΣΕΣ υποχρεώσεις


Μετάφραση: Νεκταρία Γκινοσάτι

Τον Ιούνιο του 2017 υπήρξαν περίεργες κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Έτσι, στις 14 Ιουνίου 2017 ανταλλάσσονται σημαντικά ποσά "ταυτόχρονα!!" από 
Δολάριο ΗΠΑ (USD) σε ΕΥΡΩ, CHF, JPY, GBP, NOK, SEK, DKK και RUB. Το Χρυσό και ασήμι αυξήθηκε την ίδια στιγμή επίσης σημαντικά. Η ανυπολόγιστες, προφανώς απρόκλητες και πάνω από όλα πολύ "ακριβές κινήσεις" στις αγορές αντιμετωπίστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες γρήγορα, αλλά καταχωρήθηκαν στην κατηγορία «παράξενο».

Τα παράξενα ... συνεχίζουν!

Στις 22 Ιουνίου του 2017 ήρθε ένα Flash-Crash στο ηλεκτρονικό νόμισμα Ethereum (Stopp-Loss-Orders)
, Οι συνολικές καταθέσεις μειώθηκαν σε σέντ! Τα μοντέλα αιτίας και εξήγησης αναζητήθηκαν, αλλά κανένα από τα προσφερόμενα μοντέλα δεν μπορούσε να δώσει μια εξήγηση για να τους πείσει. Παράξενο.

Στις 26 Ιουνίου 2017 τα περισσότερα ηλεκτρονικά νομίσματα ξαφνικά καταρρέουν και σε ευρύ κλίμακα, όπου ένας έμπορας το χαρακτηρίζει ως «πραγματικό λουτρό αίματος». Το BitCoin μειώθηκε κατά 15% εντός μιας εβδομάδας, η Coinbase προσωρινά έκλεισε για να αποφύγει τον πανικό! ΄Όλα τα ηλεκτρονικά νομίσματα πήγαν σε μια μέρα στο βαθύ κόκκινο. Σύμφωνα με το zerohedge , δεν υπήρχε "αίτια" για αυτό το περιστατικό. Ο Gregory Mannarino, για πολλά χρόνια εξαιρετικός και επιτυχημένος οικονομικός εμπειρογνώμόνας της αγοράς δήλωσε σχετικά ότι αυτές οι συντριβές των τιμών «ήρθαν από το πουθενά.» ..... Παράξενο.

Την ίδια μέρα, υπήρχε ένα "flash-crash" με το χρυσό, το οποίο το οποιο τράβηξε άργυρο αμέσως μαζί του. Σύμφωνα με το 
zerohedge, 18.149 συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην αγορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι οποίες ανήλθαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τιμή μειώθηκε στο 1,6%, αλλά στη συνέχεια ανακτήθηκε. Τι κίνητρο μπορεί να είναι ότι κάποιος θέλει να κάψει τα "χρήματά" του με αυτόν τον τρόπο; Επεξήγηση για το περιστατικό ... Παράξενο.

Στις 27 Ιουνίου 2017 στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προκάλεσε μια «κερδοφόρα χιονοστιβάδα πωλήσεων» (Margin-Call)
 με “Small Caps“ «μικρή κεφαλαιοποίηση» (μικρές εισηγμένες εταιρείες). Αυτές μειώθηκαν περισσότερο από 40%, μειώνοντας έτσι κατά 10% την "αγορά επιχειρηματικής ανάπτυξης". Ως εξήγηση για το περιστατικό σερβίρεται μια φήμη ότι όλες η «μετοχές ζόμπι» στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ διαγράφηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάρρευση. Επεξήγηση για το περιστατικό ... Παράξενο.

Στις 28 Ιουνίου 2017, η 
 ισοτιμία Ευρώ - Δολλαρίου έκανε μια απότομη βουτιά από την πλευρά της ΕΚΤ, διότι ο Mario Draghi ανακοίνωσε την προηγούμενη ημέρα για "σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ", λόγω της πολύ «βελτιωμένης οικονομίας» αυτό όμως παρερμηνεύθηκε. Οι μετοχές έπεσαν, πριν ανακάμψουν μετά από λίγο ... αξιοσημείωτα!. Το ευρώ ανέκαμψε σημαντικά την ίδια ημέρα. Επεξήγηση για το περιστατικό ... Παράξενο.

Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες στην αγορά κερδοσκοπούν στη συνεχιζόμενη πτώση των μετοχών της τεχνολογικής εταιρείας ΗΠΑ NASDAQ ενώ μιλούν για την αξιοπιστία της αμερικανικής τεχνολογίας!. Γεγονός είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί οι αγορές είναι τόσο νευρικές συνολικά και προσπαθούν να μεταδώσουν με δηλώσεις από μερικούς κεντρικούς τραπεζίτες ή ηγέτες των αγορών, που μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοιες μαζικές κινήσεις.
Η Janet Yellen, επικεφαλής της "πιο σημαντικής κεντρικής τράπεζας στον κόσμο", είναι προφανώς πεπεισμένη ότι όλα είναι σε άψογη κατάσταση. Την Τρίτη, είπε σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο:

          "Θα έλεγα ότι ποτέ δεν θα βιώσουμε άλλη οικονομική κρίση. Πιστεύω ότι             είμαστε πολύ πιο ασφαλείς σήμερα".


EUR-USD

Δεν υπάρχει επίσης εξήγηση για τις βήμα-βήμα απότομες αυξήσεις του ευρώ σε δολάρια ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2016 το ευρώ ανήλθε σε μόλις κάτω από $ 1.04 στη συνέχεια αυξήθηκε τον Ιανουάριο, μειώθηκε το Φεβρουάριο, αυξήθηκε το Μάρτιο, υποχώρησε και πάλι από τα μέσα Απριλίου, αυξήθηκε έως τα μέσα Μαΐου και στη συνέχεια πήγε για εβδομάδες σε μια "πλάγια κίνηση" περίπου στο $ 1.12. Αυτή η "πλάγια κίνηση" έχει ολοκληρωθεί στις 27 Ιούνιο 2017, μεγάλες ποσότητες μετατράπηκαν από δολάρια και σε ευρώ, αύξηση σε εβδομαδιαία βάση 2,6%, σε ετήσιο $ 1.1415.

Σε γενικές γραμμές, τα γεγονότα αυτά φαίνονται μάλλον ασήμαντα, αλλά στο άθροισμα τους, παρατηρούμε ότι κινήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια το δευτερόλεπτο !!! 

Μετά από τα μαντάτα της ΦΕΤ (2012), τον πολέμου και την αβεβαιότητα στις αγορές μετοχών και ομολόγων από κεντρικές τράπεζες, εισερχόμαστε σαφώς σε μια νέα φάση.

Η απόψεις των κεντρικών τραπεζών, για αυτό το θέμα δεν έχουν νόημα, διότι πάντα προσπαθούν να στηρίξουν τις αγορές και να συνεχίσουν να τις ωθούν προς τα πάνω - σύμφωνα με το σύνθημα τους "Ο ουρανός είναι το όριο!".

Αν λιπών δεν είναι οι κεντρικές τράπεζες, αυτοί που παράγουν αυτή τη μορφή, τότε εμφανίζεται νέος παίκτης (?) Από πού προέρχονται τα σημαντικά ποσά με τα οποία οι αγορές έχουν τόσο εντυπωσιαστεί από την μία και μπερδευτεί από την άλλη;
Γνωστός οικονομικός σχολιαστής και συγγραφέας Τζέιμς Rickards προειδοποιεί στις 24 Ιουλίου 2017 στο DailyReckoning.com την παγκόσμιες ελίτ, για προετοιμασία μιας επικείμενη πτώση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.


Παλαιές υποχρεώσεις

Μια απάντηση μπορεί να βρεθεί στις εκθέσεις για «παλαιές υποχρεώσεις», οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια που ΔΕΝ είναι καθόλου φούσκες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν οντότητες που περιμένουν πολλές δεκαετίες για να "παίξουν ξανά" και να έρθουν στην επιφάνεια. 

Μόνο τέτοιες "τρελές" κινήσεις μπορούν να ερμηνευτούν ώς πληρωμή αυτών των "παλαιών υποχρεώσεων"; γιατί μερικοί μάλιστα μιλούν για τρισεκατομμύρια λογιστικές μονάδες Δολάριο ΗΠΑ! Εδώ δεν μιλάμε για "χρήματα τσέπης"

Ωστόσο, είναι σαφές: εάν οι κεντρικές τράπεζες έχουν αποδεχτεί πραγματικά τα παλαιά χρέη, αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί στους ισολογισμούς, δεδομένου ότι τα κεφάλαια που δημιουργήθηκαν για την αντιστάθμιση των υποχρεώσεων πρέπει αναγκαστικά να εμφανίζονται κάπου στο σύστημα γιατί τα ποσά που θα αναφέρονται, ........ βγάζουν μάτι!.

Τα σημάδια ότι η χώρα Takatuka που είχαν στίσει έχει τερματίσει! και μόλις εμφανιστούν απροσδόκητες στρεβλώσεις στο μέτωπο του νομίσματος, γνωρίζουμε ότι η Takatuka (τους) έχει πάρει φωτιά.

Αναμένουμε λιπών τους ισολογισμούς των τραπεζών του 2017, 
στις αρχές του 2018 ...

Όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο ...Μετάφραση: Νεκταρία Γκινοσάτι
ΠΗΓΗ n8waechter.info