Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω - Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα παράλια της Τουρκίας Μπόντρουμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το επίκεντρο του ήταν 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Κω, κοντά στα τουρκικά παράλια με βάθος 10 χιλιομέτρων σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο. 
Τουλάχιστον 20 άλλοι τραυματίστηκαν στο νησί, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Κάποια κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Στην τουρκική πόλη, Μπόντρουμ αρκετοί έχουν τραυματιστεί καθώς προσπαθούσαν να βγουν από τα σπίτια τους. 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 1.31 τα μεσάνυχτα. Βρετανίδα τουρίστρια η Ναόμι Ρουντοκ που βρίσκεται στην Κω για διακοπές με τη μητέρα της δήλωσε στο BBC“κοιμόμασταν όταν νιώσαμε το δωμάτιο να σείεται. Το δωμάτιο κυριολεκτικά μετακινήθηκε. Και ήταν σαν να βρισκόμασταν σε βάρκα που χοροπηδά από τη μια πλευρά στην άλλη και νιώσαμε ακόμα και ναυτία”.________________________________________________________________________________


Από http://www.tribune.gr

Σεισμός Κως: Τρελάθηκαν οι Τούρκοι και πήδαγαν από τα παράθυρα – 100 τραυματίες

Σύμφωνα με την νομάρχη Μαγνησίας του Σιπύλου Εσέν Γκιούλτζιβελεκ δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές, ωστόσο δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως επειδή πήδηξαν από μπαλκόνια εξαιτίας του πανικού τους.
Όλοι έχουν διακομιστεί ή πήγαν μόνοι τους στα νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ο δήμαρχος Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι έχουν σημειωθεί περιορισμένες υλικές ζημιές μόνο σε παλαιά κτήρια, ενώ ο δήμαρχος Αλικαρνασσού ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος οι οποίες έχουν πλέον αποκατασταθεί.
Το σεισμολογικό κέντρο του Καντιλί ανακοίνωσε ότι από τον σεισμό προκλήθηκε τσουνάμι 10 εκατοστών.
Στην παραλία Γκιούμπετ της Αλικαρνασσού γκρεμίστηκαν προβλήτες και προκλήθηκαν ζημιές σε σκάφη, αλλά και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στην παραλία από το τσουνάμι.
Σημειώνεται ότι το νερό εισχώρησε μέχρι 50 μέτρα από την παραλία, με αποτέλεσμα να βρεθούν ακόμη και ψάρια μέσα σε καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην ακτή.