Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Εντολή Μητσοτάκη – Βορίδη στη ΔΑΚΕ: Πνίξτε την Ελλάδα στα σκουπίδια – Όλο το παρασκήνιο

www.tribune.gr  27 Ιουνίου 2017

Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας την ώρα που το θερμόμετρο ετοιμάζεται να χτυπήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα τους 43 βαθμούς Κελσίου έχει θέσει σε εξέλιξη η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του TRIBUNE, η Νέα Δημοκρατία μέσω του αρμόδιου Τομεάρχη της, Μάκη Βορίδη, σε συνεννόηση με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσε εντολή σε συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ να αλλάξουν στάση και να μπλοκάρουν την αναστολή της απεργίας στους εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι μέχρι χθες η ΔΑΚΕ ήταν κατά της απεργίας, ενώ σήμερα, μετά τις νέες προτάσεις που έθεσε στη συζήτηση ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλαξε τη στάση της και τάχθηκε κατά της αναστολής της απεργιακής κινητοποίησης, μόλις οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις τάχθηκαν υπέρ του τερματισμού.

Η Νέα Δημοκρατία με την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια επί της ουσίας παραδέχεται ότι έχει σχέδιο αδιεξόδου για να μπορέσει να βάλει ιδιωτικά συμφέροντα εργολάβων στα σκουπίδια. Για αυτό και αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατακλείδα της πως η πρόταση που έχει καταθέσει η ΝΔ «ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς».

Με τα δεδομένα αυτά, το ΠΑΜΕ οφείλει να αναλογιστεί ποιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρει με τη σημερινή του στάση και να αποφασίσει για το μέλλον της απεργίας.