Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Η Ρωσία Απαιτεί να Φύγει Όλος ο Τούρκικος Στρατός από την ΚύπροΗ Ρωσία Απαιτεί να Φύγει Όλος ο Τούρκικος Στρατός από την Κύπρο

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων στη Λευκωσία που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Κέρι και Λαβρόφ, διαπιστώνεται ότι η Κύπρος θα αποτελέσει πεδίο μεγάλων αντιπαραθέσεων καθόσον οι μεν ΗΠΑ βιάζονται να επιλύσουν γρήγορα το θέμα ώστε να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο του νησιού ειδικά στην τρέχουσα κρίσιμη περίοδο στη Μέση Ανατολή, ενώ για τους ίδιους λόγους η Ρωσία δεν θέλει να το επιτρέψει σε πρώτη φάση ενώ ταυτόχρονα κοιτάει να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να μπορεί η ίδια να ελέγχει τις εξελίξεις μέσω του ΟΗΕ.

Έτσι είδαμε χθες (ε/φ φιλελεύθερος – έθνος), από τη Λευκωσία τον Τζον Κέρι, μετά από τις συναντήσεις που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να δηλώνει ότι, «Δεν πρέπει να είμαστε αιχμάλωτοι του παρελθόντος» και υπογράμμισε μάλιστα ότι η λύση, «που δεν θα έρθει αυτόματα αλλά θα έρθει», πρόκειται να αποτελέσει ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη και επενδύσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο ενέργειας και εμπορίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν αυτό που πρέπει παρέχοντας τεχνική-οικονομική βοήθεια και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τις προσπάθειες των Αναστασιάδη και Ακιντζί. Βέβαια όλη του η προσπάθεια θα συνεχιστεί και στην Αθήνα όπου ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα βρεθεί σήμερα για επαφές με τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά.

Εν τω μεταξύ ένα 24ωρο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος έστειλε από τη Λευκωσία τα δικά του μηνύματα… προς την Τουρκία. Ο Λαβρόφ, που κατά την επίσκεψη του δεν συναντήθηκε με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, όπως είχαμε αναφέρει και σε σχετικό άρθρο μας, σεβόμενος την Κυπριακή Δημοκρατία και μη θέλοντας να δώσει οντότητα στα κατεχόμενα, απέρριψε ως μη παραγωγικές τις προσπάθειες επιβολής τεχνητών-άτυπων χρονοδιαγραμμάτων για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού. Ενώ για τη λύση τόνισε ότι αυτή δεν συνάδει με συνέχιση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί. Αντιθέτως, η εγγύηση της ασφάλειας της Κύπρου θα πρέπει να τεθεί πάνω σε μια νέα βάση και να περάσει στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (όπου να σημειωθεί ότι η Μόσχα διατηρεί θέση μόνιμου μέλους με δικαίωμα βέτο).

Θεωρούμε πως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να δεχτούνε κανένα συμβιβασμό που να επισημοποιεί την υπάρχουσα κατάσταση ή κάποια μορφή της. Η λύση είναι μόνο μια , αυτή που περιγράφεται στα τόσα ψηφίσματα του ΟΗΕ κατά της εισβολής και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και Κύπρου αλλά ταυτόχρονα και η μόνη δίκαιη λύση. Η θέση της Ρωσίας καλύπτει απόλυτα τα Ελληνοκυπριακά Δίκαια.

http://www.escapemedia.gr/i-rosia-apaitei-na-fygei-olos-o-toyrkikos-stratos-apo-tin-kipro/#.VmGG_NWCbRU.facebook

Έλληνες, ξεσηκωθείτε κατά της τουρκοποίησής σας!

Η Κύπρος απειλείται πλέον ευθέως με τουρκοποίηση! Δεν είναι ρητορικό σχήμα λόγου. Είναι η οδυνηρή πραγματικότητα και η πιθανή τραγική κατάληξη μετά την άνευ όρων, άνευ εξηγήσεων και ασυγκράτητη αποδοχή όλων των τουρκικών αξιώσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Είναι πρωτοφανές στην ιστορία του Κυπριακού. Είναι απίστευτο στην αντίληψη των πολιτών. Είναι ολέθριο για τον τόπο: Ο Ν. Αναστασιάδης κατερείπωσε όλες τις δεσμεύσεις του, όλες τις υποσχέσεις του, όλες τις δήθεν αταλάντευτες θέσεις του, όλες τις διαβεβαιώσεις του όσο κανείς άλλος Πρόεδρος από το 1960. Αναδεικνύεται στον πιο αναξιόπιστο, στον πιο ανακόλουθο, στον πιο λαοπλάνο, στον πλέον αδίστακτο δημαγωγό και στον εξίσου ακατάλληλο, δηλ. επικίνδυνο Πρόεδρο από κτίσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτήν την Κυπριακή Δημοκρατία ορκίστηκε να υπερασπίζεται και να διαφυλάσσει τα συμφέροντα, το μέλλον και την επιβίωσή της.

Την παραδίδει αύτανδρη σε μια νέα τουρκοκρατία! Την προσφέρει πεσκέσι στον ΤουρκοΧίτλερ Ερντογάν! Την εκποιεί με ασύγγνωστη ευθυμία, χωρίς καν να αξιώσει τα αυτονόητα. Δεν έχει σχέδιο Β’. Δεν έχει χαράξει ποτέ κόκκινες γραμμές. Δεν αντιστέκεται στον τουρκικό οδοστρωτήρα. Αντίθετα, ο ίδιος έγινε οδοστρωτήρας και συνέθλιψε όλες τις θέσεις και αξιώσεις της ελληνικής πλευράς, ώστε να παραδώσει νεκρή και ενταφιασμένη μιαν Κυπριακή Δημοκρατία στο αδηφάγο τουρκικό τέρας. Ο Ν. Αναστασιάδης, πιστός στην Αναν-ική μνησικακία του κατά του κυπριακού Ελληνισμού, προχωρεί ακάθεκτος στην επιβολή χειρότερου από το σχέδιο Ανάν. Απέδειξε ότι δεν έχει κανένα όριο, καμία εθνική αναστολή, κανένα φραγμό. Πού είναι η προδιαβούλευση με τα κόμματα πριν από κρίσιμες αποφάσεις; Πού είναι η συνδιαβούλευση; Πού είναι οι συναποφάσεις; Πού είναι το σχέδιο Β’, που όλοι του εισηγούνταν να προετοιμάσουν;

Τι απέμεινε από τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς; Δεν έμεινε τίποτε! Είναι εμφανές ότι από καιρό είχε αποδεχτεί όλες τις τουρκικές αξιώσεις. Απλώς απέμεινε ο τρόπος και ο χρόνος σερβιρίσματός τους στους εμβρόντητους και οργισμένους πολίτες. Εν πλήρη αγνοία των κομμάτων και κατά προσβλητική και απαξιωτική παραγνώριση της Ελλάδος, ανακοίνωσε την υποταγή του στους Τούρκους. Ανίκανος, ακατάλληλος, αναξιόπιστος, επικίνδυνος, είναι και ψεύτης! Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωνε όσους αφελείς ήθελαν να τον πιστέψουν ότι δεν θα επέλεγε πολιτικές που θα ευνοούσαν τους Τούρκους. Αυτό έπραξε τελικά! Μιλούσε για πολυμερή (χωρίς ποτέ να διευκρινίσει τη σύνθεσή της…) αλλά αποδέχτηκε την τουρκική αξίωση για πενταμερή.

Υποστήριζε ότι πρώτα έπρεπε να συμφωνηθούν τα κριτήρια για το εδαφικό, να κατατεθούν σχετικοί χάρτες, να συμφωνήσουν σε έναν και μετά να πάνε σε διεθνή διάσκεψη για τις εγγυήσεις και την αποχώρηση του Αττίλα. Τίποτε από αυτά δεν έγινε. Αντίθετα, ο Ν. Αναστασιάδης, σαν έτοιμος να υποταγεί από καιρό, αποδέχτηκε όλους τους τουρκικούς όρους. Προφανώς αυτό εννοούσε όταν διατυμπάνιζε ότι με τον εγκάθετο της κατοχής είχαν… «κοινό όραμα». Η κατάσταση είναι ιστορικά τραγική και εθνικά άκρως επικίνδυνη. Ο κυπριακός Ελληνισμός, για πρώτη φορά μετά την τουρκική εισβολή, βρίσκεται προ του φάσματος βέβαιης τουρκοποίησης.

Διερωτώμεθα: Η αντιπολίτευση, τι κάνει; Πού χάθηκε; Χάθηκε στην ατολμία της, στις ατζέντες της, στις σκοπιμότητές της, ενώ ο τόπος οδηγείται στην αγκαλιά του σουλτάνου. Η αντιπολίτευση οφείλει, έστω και τώρα, να αφυπνισθεί και να αντιδράσει.

Αν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης διαθέτουν ακόμα ίχνη αξιοπρέπειας, πολιτικού ανδρισμού και σεβασμού προς τους Έλληνες και την πατρίδα μας, οφείλουν να απαιτήσουν, πρώτον, τώρα να γίνει δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο λαός για τις εθνικά ολέθριες αποφάσεις του επικίνδυνου Αναστασιάδη. Δεύτερον, να αμφισβητήσουν ανοικτά την ικανότητα του Προέδρου να χειρίζεται εν ευθυμία το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών μας και των επόμενων γενιών. Όμως: Το μέγιστο βάρος και το ύψιστο καθήκον πέφτει στους ώμους του κάθε πολίτη.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να αφυπνισθεί από τον λήθαργο της παχυλής αδιαφορίας, της διανοητικής ανορεξίας και να αντιδράσουμε. Ο λαός καλείται να σώσει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κύπρο από μια νέα τουρκοκρατία. Να αντισταθούμε στην τουρκοποίηση που μας οδηγούν οι καταστροφικές ενέργειες ενός αδύναμου και ανεπαρκούς Αναστασιάδη. Να αντισταθούμε! Για να μη μας καταριούνται οι επόμενες γενιές και να μας ελεεινολογούν που επιτρέψαμε η Κύπρος να τουρκέψει.

- See more at: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/385112/ellines-ksesikotheite-kata-tis-tourkopoiisis-sas#sthash.6QuwDohT.dpuf