Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Πανηγυρισμοί στη Ρωσία για το Brexit – Διαλύεται το Ηνωμένο Βασίλειο; – Κραχ στις διεθνείς αγορές


Πανηγυρισμοί στη Ρωσία για το Brexit – Διαλύεται το Ηνωμένο Βασίλειο; – Κραχ στις διεθνείς αγορές

Πανηγυρισμούς στη Ρωσία: Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό θα αποδυναμωθεί πλήρως η επιρροή της Βρετανίας στην ΕΕ και εμμέσως και...
Πανηγυρισμούς στη Ρωσία: Πλέον με το αποτέλεσμα αυτό θα αποδυναμωθεί πλήρως η επιρροή της Βρετανίας στην ΕΕ και εμμέσως και της Αμερικής. Πρακτικά αυτό σημαίνει τέλος των κυρώσεων και όχι μόνο. Στο τραπέζι θα πέσουν και ζητήματα αμυντικής φύσεως καθώς η Βρετανία μαζί με τη Γαλλία έχουν αναλάβει την πυρηνική αποτροπή της Ευρώπης.

H Ρωσία βλέπει αναταράξεις και ίσως διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδεχομένως το Brexit να προκαλέσει και απόσχιση της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας!

«Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον
«Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

16.990.000 ψήφισαν υπέρ του Brexit ενώ 15.800.000 υπέρ του Bremain.

Στο άκουσμα του Brexit υπάρχει «κράχ» στις διεθνείς αγορές. Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχωρούν σημαντικά, ενώ η στερλίνα καταποντίζεται και γνωρίζει τη μεγαλύτερη πτώση μετά το 1985, ξεπερνώντας τη λεγόμενη «Μαύρη Τετάρτη» του Τζόρτζ Σόρος, ίσως και στην ιστορία της.

Αυτή τη στιγμή ο δείκτης Nikkei υποχωρεί 8% στις 14.947 μονάδες, έχοντας αρχικά ξεκινήσει υψηλότερα καθώς διαφαινόταν νίκη της παραμονής. Ο όγκος συναλλαγών είναι κατά 18% υψηλότερος από το μέσο όρο 30 ημερών.

Ανάλογη εικόνα και στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια που καταγράφουν απώλειες 3%-4%. Το δολάριο υποχωρεί κάτω από το 100 έναντι του γεν, τα futures του Dow υποχωρούν κατά 600 μονάδες, η στερλίνα βρίσκεται σε χαμηλό 30 ετών και οι επενδυτές συρρέουν στα επενδυτικά καταφύγια όπως ο χρυσός.

Σε ελεύθερη πτώση τα futures του βρετανικού FTSE 100, ο οποίος έφθασε να υποχωρεί κοντά στο 6%, ενώ ανάλογα δραματική πορεία ακολουθούν και τα futures του Dow Jones με απώλειες που έφθασαν στις 400 μονάδες.

«Οι αγορές αντιδρούν καθώς σοκάρονται από τα πρώτα αποτελέσματα. Αν και οι επενδυτές εκτιμούν ότι τελικά το Remain θα κερδίσει, δεν παύουν να είναι νευρικοί», εκτιμά ο Andrew Clarke, επικεφαλής trading στην Mirabuas Asia.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ
Οριστικό και αμετάκλητο: Η Μεγάλη Βρετανία εκτός ΕΕ με τελικό αποτέλεσμα 51,9% υπερ του Brexit (Live μετάδοση)


Είναι οριστικό και αμετάκλητο. Η Μεγάλη Βρετανία είναι πλέον εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από 43 χρόνια. Επικράτησε το Brexit με ποσοστό 51,9% έναντι του Bremain που συγκέντρωσε 48,1% κι αυτό λόγω του Λονδίνου, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η πλειονότητα των πολιτών ψήφισε υπέρ της παραμονής. Δεν ήταν όμως αρκετό.

Η διαφορά των ψήφων ξεπερνούν το 1.260.000 σε μία καταμέτρηση επί των 382 εκλογικών τμημάτων που είχε χαρακτήρα θρίλερ. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων υπέρ του Brexit τάχθηκαν 17.410.742 ή το 51,9% των ψηφισάντων, ενώ υπέρ του Bremain τάχθηκαν 16.141.242 ή το 48,1% των ψηφισάντων.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες έδειχνε να επικρατεί το Bremain, αλλά η ανατροπή στη συνέχεια ήρθε να μείνει και να σκορπίσει τον φόνο και την αβεβαιότητα όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για την επόμενη ημέρα.

Οι αγορές κατέρρευσαν. Η στερλίνα καταποντίστηκε, το δολάριο υποχώρησε, τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέρρευσαν. Όλα δείχνουν μία “μαύρη Παρασκευή” και κανείς δεν γνωρίζει αν οι συνέπειες θα είναι μόνο αυτές. Το βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η ίδια που ήταν μέχρι χθες.

Ο ηγέτης του UKIP Νάιγκελ Φάρατζ, επικεφαλής της εκστρατείας του Leave στις 6 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, πανηγύρισε για τη νίκη του Brexi λέγοντας «αυτή την αυγή τολμούμε να ονειρευτούμε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν οι προβλέψεις είναι σωστές, αυτό θα είναι μια νίκη για τους πραγματικούς ανθρώπους, για τους απλούς ανθρώπους, για τους αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις πολυεθνικές. Παλέψαμε ενάντιο στο ψέμα και στην εξαπάτηση».

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις είναι πράγματι δραματικές, αφού το Brexit δεν θα σημάνει απλά την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, με τις όποιες οικονομικές συνέπειες, αλλά θα προκαλέσει και ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων.

Πέραν του ότι Ντέιβιντ Κάμερον και Τζορτζ Οσμπορν για τους περισσότερους αναλυτές θεωρούνται παρελθόν, το Brexit ίσως προκαλέσει μια σειρά αποσχιστικών τάσεων, με τη Σκωτία και την Β. Ιρλανδία που ψήφισαν υπέρ της παραμονής να στέλνουν ήδη τα δικά τους μηνύματα ότι οι ίδιοι θεωρούν ότι παραμένουν μέλη της ΕΕ.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Τώρα το μπαλάκι βρίσκεται στο τερέν της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποί αναμένεται να προβεί σε ενέργειες για τη θωράκιση της, καθώς υπάρχουν διαλυτικά φαινόμενα. Ειδικά στον τομέα της οικονομίας πρέπει να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αφού η Μεγάλη Βρετανία είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη η πρώτη σύσκεψη των επικεφαλής των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ στις 10:00 ώρα Ελλάδας θα υπάρξει συνάντηση Γιούνκερ, Τουσκ και Σουλτς.

Στόχος των Βρυξελλών είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι τριγμοί και η αναταραχή που θα προκληθούν από την απόφαση για Brexit. Παράλληλα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πως θα προχωρήσει η ΕΕ τουλάχιστον το πρώτο διάστημα, αφού ανοίγει το δρόμο για ορισμένες διαδικασίες και κινήσεις που είχαν προαποφασισθεί εδώ και μέρες στα κοινοτικά γραφεία αλλά και στις έδρες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Δείτε Live μετάδοση από το SKY NEWS:

Sky News Live - EU: In Or Out?

Φάρατζ: Σήμερα νίκησαν η αξιοπρέπεια και η πίστη στο έθνος (Βίντεο)
Για νίκη των «πραγματικών ανθρώπων» ενάντια στις πολυεθνικές, τις τράπεζες, καθώς και σε όσους «εξαπατούσαν» έκανε λόγο ο δεξιός ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, προεξοφλώντας νίκη του Brexit.
«Σήμερα η αξιοπρέπεια και η πίστη στο έθνος νίκησαν. Αν οι προβλέψεις αποδειχτούν σωστές, τότε θα πρόκειται για μια νίκη του λαού, του αξιοπρεπούς βρετανικού λαού. Αγωνιστήκαμε κατά των πολυεθνικών, κατά των αξιοπρεπών πολιτικών και της διαφθοράς και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι νικήσαμε. Το καταφέραμε αυτό χάρις στους ανθρώπους που δεν ανήκαν σε κανένα πολιτικό κόμμα και παρ’όλα αυτά ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελπίζω αυτή η νίκη να μας οδηγήσει σε μια Ευρώπη κυρίαρχων εθνών που θα συνεργάζονται μεταξύ τους», δήλωσε ο δεξιός ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ.
«Ας θυμόμαστε όλοι την 23η Ιουνίου ως την ημέρα που επέστρεψε η ανεξαρτησία στη χώρα μας» κατέληξε ο ηγέτης των βρετανών ευρωσκεπτικιστών.
http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-brexit-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%87-%CF%83.html
http://www.pronews.gr/portal/20160624/world/eyropaiki-enosi/56/oristiko-kai-ametaklito-i-megali-vretania-ektos-ee-me-teliko#.V2zUOLHeNH8.facebook
http://newsnea.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1/%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7
http://www.kontranews.gr/POLITIKE/231385-PHaratz-Semera-nikesan-e-axioprepeia-kai-e-piste-sto-ethnos-Binteo