Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Είναι ΑΥΤΟΣ ο λόγος γιατί η Yellen & ο Πρόεδρος Ομπάμα έχουν τόσες πολλές Μυστικές Συναντήσεις;Is THIS the Reason Why Yellen & President Obama are having so Many Secret Meetings?


Είναι ΑΥΤΟΣ ο λόγος γιατί η Yellen & ο Πρόεδρος Ομπάμα έχουν τόσες πολλές Μυστικές Συναντήσεις;
Is THIS the Reason Why Yellen & President Obama are having so Many Secret Meetings?

13 Απριλίου, 2016
Μυστικές συναντήσεις εν αφθονία!
Τα πράγματα της παγκόσμιας οικονομίας επιδεινώνονται τώρα τόσο γρήγορα, ώστε να δεν μπορούν να κρυφτούν από το κοινό πλέον. Μόλις χθες, ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και ο πρόεδρος είχαν μια μυστική συνάντηση.
Ωστόσο, ήταν ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της συνάντησης που έκανε τα περισσότερα κεφάλια να στραφούν. Απλά κοιτάξτε τη φύση της ανακοίνωσης, μέσω της ιστοσελίδας της Federal Reserve:
https://www.federalreserve.gov/aboutthefed/boardmeetings/20160412advexp.htmΣύνθετη Προκήρυξη Συνάντησης με Ταχείες Διαδικασίες
Αναμένεται ότι η κλειστή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος στις 14:00 την Τρίτη, 12, Απριλίου του 2016, θα πραγματοποιηθεί με ταχείες διαδικασίες, όπως ορίζεται στην ενότητα 26lb.7 του εσωτερικού κανονισμού του Συμβουλίου σχετικά με την Δημόσια Παρατήρηση των Συναντήσεων, στα γραφεία του Διοικητικού συμβουλίου στην 20th Street και C Streets, NW, Washington, DC. Τα ακόλουθα στοιχεία της επίσημης αποστολής Διοικητικού συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί να εξεταστούν κατά τη συνεδρίαση αυτή.
Ημερομηνία Συνάντησης: Τρίτη 12 Απριλίου 2016
Θέματα υπό εξέτασιν
1. Θέμα Εποπτείας των Τραπεζών
Ωχ!. Στο παρελθόν αυτές οι «Ταχείες Διαδικασίες» και συναντήσεις ήταν μάλλον σπάνιες, αλλά τώρα είναι όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο!
"Βρε συ Watchman, κάνεις τώρα διασπορά φόβου; Είναι μια απλή συνάντηση! Ποιός νοιάζεται?"
μμμμμμ, αν μόλις το είπατε αυτό ... τότε δεν θα θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην επόμενη εικόνα από την ιστοσελίδα της Fed:
http://www.federalreserve.gov/aboutthefed/boardmeetings/meetingdates.htmΌπως μπορείτε να δείτε.. δεν ήταν μία ‘’απλή συνάντηση" ... . ήταν η 3η παρόμοια συνάντηση μέσα σε μία εβδομάδα, με μια ΑΛΛΗ τέτοια συνάντηση να γίνεται σήμερα!
4 Ταχέως επαναλαμβανόμενες συναντήσεις σε μία εβδομάδα, και τον Mike Maloney να λέει, ότι θα υπάρξουν σύνολο 8 τέτοιων συναντήσεων μόνο μέσα σε αυτόν το μήνα!
Αυτός είναι ένας άνευ προηγουμένου σμπάρος συναντήσεων για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!
Σαφώς, κάτι δυσοίωνο συμβαίνει που τους προκαλεί πανικό. Λοιπόν τι είναι αυτό που ψάχνουν και που απαιτεί τόση άμεση (και μυστική) προσοχή; Λοιπόν, υπάρχουν πολλά ανησυχητικά σημάδια στον ορίζοντα, αλλά πιστεύω ότι το επόμενο θα είναι μοναδικό!
ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ πετρελαίου για τις Τράπεζες
Έχω γράψει εδώ και μήνες τώρα, πώς η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο πρόκειται να επηρεάσει τους πάντες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις τράπεζες! Οι παρατεταμένες χαμηλές τιμές του πετρελαίου, κάτω από τα 40$, που όλοι έχουμε βιώσει, πρόκειται να οδηγήσουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, κυριολεκτικά στο έδαφος.
Το πετρέλαιο και οι φθηνές πιστώσεις είναι οι μηχανές που κάνουν τον κόσμο να γυρίζει. Το πρόβλημα είναι ... ότι πολλές μεγάλες κυβερνήσεις και επιχειρήσεις κάνουν προκαταβολικές αγορές και συμβατικές συμφωνίες προϋπολογισμών που βασίζονται σε τιμές πετρελαίου 80+ $!
Αυτή η τιμή ανήκει πλέον στην ιστορία, και μαζί με αυτό, πάνε περίπατο οι ελπίδες πολλών τραπεζών που χαρακτηρίζονται ‘’Πολύ Μεγάλες για να χρεοκοπήσουν’’, που έχουν απλωθεί υπέρ το δέον, δίνοντας σε αφερέγγυες εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου πάρα πολλά δάνεια! Πολλές μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (κυρίως πετρέλαιο σχιστόλιθου) είναι τώρα σε πτώχευση. Είναι το οριστικό τέλος για πολλούς από αυτούς.
Το μόνο πράγμα που έχει κρατήσει τις επιχειρήσεις αυτές από την κήρυξη πτώχευσης, είναι η ικανότητά τους να ανεβάζουν τα πιστωτικά τους όρια στις μέγα τράπεζες που έχουν επεκταθεί και σε αυτούς! Περιμένω πως η εν λόγω πιστωτική γραμμή τελειώνει, και οι πρόσφατοι χθεσινοί τίτλοι υποδηλώνουν πως αυτή η ημέρα έχει φτάσει .... Οι απώλειες για τις τράπεζες θα είναι ΕΠΙΚΕΣ!
Οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν τεράστιο νέο πονοκέφαλο σχετικά με τα δάνεια του πετρελαίου

Οι τράπεζες παραδέχονται τελικά .... πως τα ακάλυπτα δάνεια που έχουν δοθεί σε εταιρείες πετρελαίου που βρίσκονται σε ανάγκη, εύκολα ξεπερνούν τα 147 δισεκατομμύρια δολάρια!
Επιπλέον, θεωρώ ότι οι απώλειες είναι πολλαπλάσιες αυτής της αξίας, αλλά ότι προσπαθούν να αναπτύξουν τις απώλειες σε στάδια, έτσι ώστε το επενδυτικό κοινό να μπορεί να το χωνέψει πιο εύκολα.
Οι τράπεζες έριξαν καλά χρήματα σε κακές επενδύσεις, ελπίζοντας ότι ο κύκλος του φθηνού πετρελαίου δεν θα διαρκέσει. Ωστόσο, έχει διαρκέσει, και τώρα αυτές οι τράπεζες είναι στο χείλος του γκρεμού για τεράστια χρηματικά ποσά. Σήμερα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν την έκταση των ζημιών που αυτά τα δάνεια έχουν προκαλέσει στους ισολογισμούς τους μέχρι τώρα. Δεν θα είναι όμορφα, πιστέψτε με.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι 4 από τις μεγαλύτερες, πιο ανέντιμες τράπεζες στις ΗΠΑ φορτώνονται μέχρι τα ‘’μπούνια’’ με μη χρηματοδοτούμενα δάνεια πετρελαίου, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πιθανό να πάνε για φούντο πολύ σύντομα. Αυτό το γράφημα από την Barclays τα λέει όλα πραγματικά. Γιορτή για τα μάτια σας σχετικά με το μακελειό που πρόκειται να έρθει ... και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις κορυφαίες 3 τράπεζες που πρόκειται να εισπράξουν κλωτσιά στον λαιμό!

Πολύ, πολύ ενδιαφέρον!
Φυσικά, η JP Morgan που είναι ο αιώνιος πράκτορας του ντουέτου ΗΠΑ-Fed, ο ταραξίας και νοθευτής της αγοράς, θα έπρεπε να είναι σε κάποια λίστα. Πιστέψτε με, ο Jamie Dimon, θα έχει πολλά να εξηγήσει σχετικά με αυτό.
Αυτό που δεν περίμενα όμως, είναι η Citi να οδηγεί το πακέτο! Η Citi και η Bank of America, δύο από τους πιο αδύναμους TBTFs, που πριν λίγο καιρό σώθηκαν από την Fed, έχουν ένα συνδυασμένο σύνολο μη χρηματοδοτούμενων δανείων περίπου 70 δις $!
Μόλις δύο τράπεζες!
Εάν η τιμή του πετρελαίου δεν εκτοξευτεί με κάποιον μαγικό τρόπο σε στρατοσφαιρικά ύψη, και κυριολεκτικά να διπλασιαστεί η τιμή του μέσα σε λίγους μήνες ... τότε αυτό που θα γίνει, θα πονέσει! Πολύ!
Η Fitch αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, ότι το 60% αυτών των αδιαβάθμητων εταιρειών πετρελαίου, βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αθέτησης! !!!60%!!!
Αυτές οι τράπεζες προσπαθούν μανιωδώς να υπολογίσουν ποια περιουσιακά στοιχεία μπορούν να βρεθούν για να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια, ώστε να μετριαστεί η ορμή της φονικής "γροθιάς’’ που τα μη χρηματοδοτούμενα ενεργειακά δάνεια είναι έτοιμα να εκτοξεύσουν κατ’ ευθείαν πάνω στο γυάλινο σαγόνι τους!
Και σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, σας εγγυώμαι ότι η επόμενη εξέταση, θα απαιτήσει από την Janet Yellen να επενδύσει πάνω στο ‘’εξαρτάται’’!
Προβλέψεις για την κατάρρευση της ανάπτυξης των ΗΠΑ
Δεν είναι μυστικό ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει τώρα βουτήξει στον γκρεμό. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι συντριπτικά. Στην Ευρώπη, το μέσο Γερμανικό ομόλογο είναι πλέον κυριολεκτικά στο 0%, για πρώτη φορά στην ιστορία!
Στην Ασία, η Ιαπωνία τώρα παραδέχεται ότι έχει χτυπήσει στον τοίχο, και έχει ξεμείνει από σφαίρες (εκτός ίσως, για τα εξαιρετικά αρνητικά επιτόκια).
Αυτή η καθοδική σπείρα δημιουργεί ένα υπόγειο κύμα που τραβάει την αμερικανική οικονομία προς τα κάτω μαζί με αυτό, και όλα τα μαγειρεμένα στοιχεία για την απασχόληση και την ανάπτυξη στον κόσμο, δεν μπορούν πλέον να βάζουν κραγιόν σ’ αυτό το γουρούνι!
Μη με πιστέψετε! Απλά ελέγξτε αυτό το διάγραμμα από την Ατλάντα Fed που δίνει τις προβλέψεις του ΑΕΠ των ΗΠΑ (HT Mike Maloney):


WTF! (What the Fuck) – Τι στα γαμήδια! (Πολύ κοινή αμερικανική φράση)
Κυρίες και κύριοι ... .κάτι απλά έσπασε και πλησιάζουν σοβαρές αναταράξεις.
Αυτό το γελοίο χάσμα μεταξύ "συναίνεσης των Blue Chip» (πχ οι υπεραμοιβόμενοι νεαροί ειδήμονες που δεν ξέρουν την τύφλα τους), και η Ατλάντα Fed (οι υπεραμοιβόμενοι νεαροί ειδήμονες που δεν ξέρουν την τύφλα τους και που φούσκωσαν τη φούσκα πρώτοι και καλύτεροι), έχουν αποσυνδεθεί κατά τον τελευταίο μήνα! Και αυτό έχει προκύψει μέσα σε λίγες εβδομάδες!
Κάτι, κάπου έχει αλλάξει, και μάλιστα γρήγορα!
Πάντα έλεγα ότι η Fed θα πρέπει:
1) Να αυξήσει τα επιτόκια, ίσως ένα τέταρτο του ενός τοις εκατό ...
2) Να αφήσει τον κόσμο να δει τι συμβαίνει όταν ανεβάζουν τα ποσοστά αυτά ...
3) Ας πούμε, "βλέπεις; η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να το χειριστεί! "...
4) Και στη συνέχεια να λάβει τα εν λόγω ποσοστά πίσω ... σε αρνητικό έδαφος.
Πολύ υποψιάζομαι ότι αυτή η σειρά των συναντήσεων είναι για την εξακρίβωση της ανανεωμένης συντριβής, και του καλύτερου τρόπου για να επιστρέψουν στην δεδηλωμένη πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια ακόμη περισσότερο.
Παρακολουθήστε σύντομα τις πολιτικές δηλώσεις τους σαν ενδείξεις. Θα δείτε πιθανόν πολύ ‘’μαλακές’’ δηλώσεις της Yellen και του διοικητικού συμβουλίου της Fed, ανοίγοντας το δρόμο για μια ανανεωμένη επιστροφή στην ZIRP (πολιτική μηδενικών επιτοκίων)... πηγαίνοντας με τόλμη εκεί όπου κανένας πρόεδρος της Fed δεν έχει πάει ποτέ:
Στα Αρνητικά Επιτόκια!
Είναι το τελευταίο φύλλο που έχουν να παίξουν σε αυτό το γιγάντιο παιχνίδι.
Επίλογος
Οι παρελθούσες καταρρεύσεις, αν τις μελετήσει κανείς, πάντα έμοιαζαν να ξεκινάνε τόσο γρήγορα! Όταν η στιγμή έχει έρθει γι 'αυτό να εξαπολυθεί, κανείς δεν θα χρειαστεί να σας πει: ‘’Ξεκίνησε’’. Θα το ξέρετε.
Πιστεύω, ότι οι παγκοσμιοποιητές θα ήθελαν αυτή να είναι η "τελική κατάρρευση" για να τερματίσει όλες τις καταρρεύσεις. Θέλουν να είναι τόσο κακή, ώστε ο κόσμος κυριολεκτικά να έρχεται σερνάμενος προς αυτούς παρακαλώντας τους ‘’να το διορθώσουν’’, χωρίς να έχει σημασία πόσο Δρακόντεια και Όργουελική αυτή η ‘’διόρθωση’’ μπορεί να είναι.
Ξέρουν ότι οι μάζες είναι πιο εύπλαστες, όταν έχουν ‘’πετρώσει’’ από φόβο.
Από τις μυστικές συναντήσεις της Fed, έως το να βυθίζουν τις Ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, με τα γερμανικά ομόλογα να πληρώνουν τώρα κυριολεκτικά μηδέν τοις εκατό, οι τραπεζο-γκάγκστερς έχουν σχεδόν χτυπήσει κυριολεκτικά στον τοίχο, όσον αφορά σε νέα κόλπα που μπορούν να κάνουν ... παραμένοντας πλήρως πάνω σε αρνητικά επιτόκια, είναι το μόνο πράγμα που τους μένει, για να αγοράσουν λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό θα προκαλέσει μια παγκόσμια εξέγερση των μαζών.
Η τρέχουσα παγκόσμια φούσκα στην οποία είμαστε μάρτυρες αποτελείται από κρατικά ομόλογα, παγκόσμιες μετοχές, παγκόσμια νομίσματα, και τα τοξικά παράγωγα OTC. Έχουμε παρακολουθήσει την τραπεζική κλίκα να θέτει σε αιώρηση την παγκόσμια οικονομία για τα τελευταία 8 χρόνια με αυτόν τον τρόπο.
Φαίνεται ότι τώρα τελειώνει.
Καταρρεύσεις σε αργή κίνηση, με την τεράστια δύναμη που εξαπολύεται και μπορεί να προκαλούν δέος με την εξουσία τους, αλλά όταν η δύναμη αυτή γίνει αισθητή, πάρα πολλοί άνθρωποι θα υποφέρουν. Μην κάνετε το λάθος να σκεφτόσαστε ότι το σύστημα είναι ‘’πολύ ισχυρό’’ και θα αντέξει σε μια άλλη (χειρότερη) του 2008. Έρχεται, και τίποτα δεν θα την σταματήσει. Δεν είναι το τέλος όμως, είναι η αρχή. Θα χρησιμεύσει ως μια καθαρτήρια φωτιά τόσων πολλών τοξικών, εγκληματικών στοιχείων στον κόσμο μας, αλλά… παρόλα αυτά, τα πράγματα θα είναι δύσκολα όταν φτάσει.
Όταν η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση γίνει τελικά αισθητή, δεν θα υπάρχει τίποτα όμορφο σ’ αυτήν.
Κατά την πρώτη μαγευτική ματιά, αυτό:

Θα γίνει γρήγορα αυτό:


Σε όλον τον κόσμο…
Θα ήταν καλύτερα να είστε ήδη "στις εξόδους που απέμειναν" από τα χρηματοπιστωτικά τους συστήματα, τη στιγμή που συμβαίνει. Δεν θα υπάρχουν ευκαιρίες για ‘’δεύτερη φορά’’.
Τι γίνεται με εσάς, Αδέρφια της Ασπίδας; Περί τίνος πρόκειται κατά την γνώμη σας η μισή ντουζίνα μυστικών συναντήσεων στην Fed;
________________________________________________________________
Σας αρέσουν οι σκέψεις του Θησαυροφύλακα; Θέλετε να δώσετε τα χέρια με 3.000 άλλους πολεμιστές της Αλήθειας της HQ μας κοινότητας;
Εάν ναι, γραφτείτε στον κατάλογο ως αδέλφια της ασπίδας στο πλαίσιο της συνδρομής παρακάτω, και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο YouTube, καθώς και να ακολουθήσετε στο Facebook και στο Twitter, ώστε εγγυημένα, ποτέ δεν χάσετε κάτι από την δράση.

Πηγή: http://thewealthwatchman.com/is-this-the-reason-why-yellen-president-obama-are-having-so-many-secret-meetings/
Μτφρ: Γ. Βουδούρης

http://www.federalreserve.gov/aboutthefed/boardmeetings/sunshine.htm
Government in the Sunshine Meeting Memorandum
A Guide to Meetings of the Board of Governors of the Federal Reserve System
Open meetings
Closed meetings
Other procedures for handling official business
Sunshine exemptions

Meetings of the Board of Governors, typically held twice a month, cover the regulatory, monetary policy, and other responsibilities of the central bank. The Board conducts its meetings in compliance with title 5, section 552b, of the U.S. Code, known as the Government in the Sunshine Act. The public is welcome to attend all meetings except those that the Board determines should be closed under legal exemptions defined in the Sunshine Act.

This guide describes the procedures that the Board follows for open and closed meetings. Specific exemptions in the Sunshine Act that allow closed meetings are listed at the end of this document. Additional information is available from the Board's Public Affairs Office and Freedom of Information Office.
Secret Meetings Galore!

Things are now deteriorating in the global economy so quickly, that it cannot be hidden from the public any longer. Just yesterday, the world sat tight as the Federal Reserve and the President had a secret meeting.

However, it was the advanced nature of the meeting that turned the most heads. Just look at tone of the announcement, via the Federal Reserve’s own website:
https://www.federalreserve.gov/aboutthefed/boardmeetings/20160412advexp.htmAdvanced Notice of a Meeting under Expedited Procedures

It is anticipated that the closed meeting of the Board of Governors of the Federal Reserve System at 2:00 PM on Tuesday, April 12, 2016, will be held under expedited procedures, as set forth in section 26lb.7 of the Board’s Rules Regarding Public Observation of Meetings, at the Board’s offices at 20th Street and C Streets, N.W., Washington, D.C. The following items of official Board business are tentatively scheduled to be considered at that meeting.

Meeting Date: Tuesday, April 12, 2016
Matter(s) Considered
1. Bank Supervisory Matter

Uh oh. In the past these “expedited procedure” meetings were rather rare, yet now they’re getting more commonplace!

“Watchman, what are you fear-mongering about now? It’s just one meeting? Who cares?”

Uh, if you just said that…then you won’t wanna look at this next picture from the Fed website:
http://www.federalreserve.gov/aboutthefed/boardmeetings/meetingdates.htmAs you can see..it wasn’t “just one meeting”….it was the 3rd such meeting in one week, with ANOTHER such meeting happening today!

4 expedited meetings in one week, and Mike Maloney says, that there will be 8 such meetings just this month, total!

That is an unprecedented shotgun blast of meetings for so short a time slot!

Clearly, something ominous is happening to make them panic. So what is it they’re looking at, that requires such immediate(and secret)attention? Well, there are many troubling signs now on the horizon, but I believe the next one is the doozie!

BIG Oil Trouble for Banks

I’ve been writing for months now, how collapsing oil prices worldwide are going to affect everyone. This is especially true for banks! Prolonged, sub $40 oil that we’ve all been experiencing is going to drive global growth prospects into the very ground.

Oil and cheap credit are the engines that make the world go round. The problem is…that many large governments and corporations made forward purchases and contractual, budget agreements based on $80+ oil!

That price is now history, and the with it, the hopes of many too big to fail banks, who’ve over-extended themselves by giving insolvent oil companies too many loans! Many, many large oil companies(especially shale oil) are now utterly bankrupt. It’s all over but the shouting for many of them.

The only thing that has kept these companies from declaring bankruptcy has been their ability to draw up vast, cheap credit lines that mega banks have extended to them! I’ve been waiting for that credit line to end, and the newest headline yesterday suggests that day has come….and the losses to banks will be EPIC!
Banks Face Massive New Headache on Oil LoansUh oh. The banks have finally admitted….that theUNBACKED loans they’ve given to oil companies in need easily exceeds $147 billion dollars!

Furthermore, I believe that the real losses are MULTIPLES of that figure, but that they’re trying to roll out the losses in stages, so the investing public can digest them more easily.Banks threw good money after bad, hoping that the cycle of cheap oil would not last. Yet it has lasted, and now these banks are now on the hook for vast sums of money. Today those banks will announce the extent of the damage those loans have done to their balance sheets so far. It won’t be pretty, believe me.

The biggest problem is that 4 of the largest, most crooked banks in the US are loaded to the gills with unfunded oil loans, most of which are likely to go bad very shortly. This chart from Barclays really says it all. Feast your eyes on the carnage that is to come…and take special notice of the top 3 banks who are about to be clotheslined!Very, very interesting!

Of course, JP Morgan is the perennial, US-Fed agent, market-rigging trouble maker, that we expected to be on that list. Believe me, Jamie Dimon, will have alot of explaining to do for this.

What I didn’t expect though, is for Citi to be leading the pack! Citi and Bank of America, two of the weakest TBTFs, who’ve previously both had to be bailed out by the Fed, have a combined unfunded loan total of roughly $70 billion!

Just two banks!

Unless the oil price magically hockey-sticks to stratospheric heights, and literally doubles in just a few months…then this is really going to hurt! Alot!

Fitch is expected to announce later this week, that as many as 60% of these ‘unrated’ oil companies, are in imminent danger of default! 60%!

These banks are frantically trying to figure out which assets can be called upon to free up needed capital in order to soften the killer “one-two punch” that unfunded energy loans are about to squarely land on their glass jaw!

If that wasn’t enough though, I guarantee that the next consideration will require Janet Yellen to stock up on Depends!

Collapsing US Growth Forecast

It’s no secret that global growth has now cliff-dived. The evidence is overwhelming. In Europe, the average German bond is now literally at 0%, for the first time in history!

In Asia, Japan is now admitting that it has hit the wall, and is out of bullets to fire(except perhaps, for hugely negative interest rates).

This downward spiral is creating an undertow that is carrying the US economy down with it, and all the massaged employment and growth data in the world, can’t put lipstick on this pig any longer!

Don’t take my word for it! Just check this chart from the Atlanta Fed giving their US GDP forecast(HT Mike Maloney):WTF!

Ladies and gentlemen….something just broke, and severe turbulence is approaching.That ridiculous gap between “Blue Chip Consensus”(ie overpaid wonks who don’t know anything), and the Atlanta Fed(overpaid wonks who blew the bubble in the first place), has just decoupled in the last month! It has caved in just a few weeks!

Something, somewhere has changed, and rapidly!

I’ve always predicted that the Fed would:

1) Raise interest rates, perhaps a quarter of a percent…
2) Allow the world to see what happens when they raise those rates…

3) Say, “you see? the world economy can’t handle it!”…

4) And then take those rates back down…into negative territory.

I highly suspect that this series of meetings is about verifying the renewed crash, and how best to walk back their stated intent to hike interest rates even more.

Watch their policy statements for clues soon. You’ll likely see very dovish statements from Yellen and the Fed board, paving the way for a renewed push back down to ZIRP….on their way to boldly go where no Fed Chairman has gone before:

Negative interest rates!

It’s the final card they have to play in this gigantic shell game.

Conclusion

The thing about past collapses, if you study them, is they always seemed to be kicked off so quickly! When the moment has come for this to be unleashed, no one will have to tell you: ‘it’s started’. You’ll know.

I believe, that the globalists have wanted this to be the “final collapse” to end all collapses. They want it to be so bad, that the world literally comes crawling to them to “fix it”, no matter how draconian and orwellian that “fix” may be.

They know that the masses are more pliable, when they’re petrified with fear.

From secret Fed meetings, to plunging European bank stocks, to German bonds now paying literally zero percent, the banksters have almost hit the proverbial wall, as to new tricks they can pull…full on negative interest rates are the only thing left which can buy them a little more time, but doing so will cause a worldwide revolt in the masses.

The current global bubble we’re witnessing consists of sovereign debt, global equities, global currencies, and toxic OTC derivatives. We’ve watched the banking cabal levitate the world economy for the last 8 years this way.

It appears that is now ending.

Slow motion collapses, in the sheer force unleashed can seem awe-inspiring in their power, but when the force is felt, a great many living, breathing people will suffer. Don’t make the mistake of thinking the system is “too strong” to undergo another(worse) 2008.

It is coming, and nothing will stop it. It is not the end though, it is the beginning. It will serve as a cleansing fire of so many toxic, criminal elements in our world, but it will be difficult once it arrives.

When the global economic collapse is finally felt, there will be nothing beautiful about it.

At first mesmerizing, this:Will quickly become this:All over the world…

You’d best have already “left the exits” of their financial systems, by the time that occurs. There will be no do-overs here.

What about you, shield brothers? What do YOU think the half dozen secret Fed meetings are about?


Enjoy the Watchman’s insights? Want to lock arms withover 3,000 other warriors in our Truth HQ community?
Then be sure to enlist as a shield brother in the subscription box below, and don’t forget to subscribe on Youtube, as well as follow on Facebook, and Twitter, to guarantee you never miss out on any of the action.