Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΕ ΜΑΣ !!! ICIJ @ THE CENTER FOR PUBLIC INTEGRITY !!!Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ), ενθαρρύνει Δημοσιογράφους η πληροφοριοδότες από παντού να υποβάλουν με ασφάλεια σε όλες τις μορφές περιεχόμενο που έχουν δημόσιο ενδιαφέρον - έγγραφα, φωτογραφίες, video clips, καθώς και συμβουλές για την ιστορία.


Δεχόμαστε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αδικοπραγία από εταιρική, κυβερνητική ή δημόσια υπηρεσία, από πρόσωπα σε οποιαδήποτε χώρα, οπουδήποτε στον κόσμο. Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των πηγών σας.

Τα κίνητρά μας είναι ξεκάθαρα. Στοχεύουμε στην αποκάλυψη σημαντικών κρατικών και εταιρικών δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν αλλιώς να περάσουν στα "χαμηλά"! Για πάταξη της διαφθοράς που περιλαμβάνει και δημόσιους υπαλλήλους που εφαρμόζουν μια "συστημική αποτυχία" που καταλήγει σε ρουσφέτια για να μπορεί κάνεις να εξυπηρετηθεί. Πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των ατόμων. Δημοσιογράφοι από τις σχετικές χώρες αξιολογούν το περιεχόμενο που υποβλήθηκε από εσάς και, αν άξιζε, γίνετε σχετική έκθεση με τα θέμα αυτό.

Υπάρχουν βασικά μέτρα ασφαλείας που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας κατά την μεταφορά των πληροφοριών σας στην ICIJ. Για παράδειγμα, τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιούνται από ένα μεγάλο κτίριο συχνά καταγράφονται σε ηλεκτρονικά συστήματα του κτιρίου. Δεν υπάρχει τίποτα απειλητικό σε αυτό. Αλλά είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο τηλέφωνο, όταν έρθετε σε επαφή με έναν δημοσιογράφο, όπως είναι και ασφαλέστερο να χρησιμοποιήσετε ένα internet cafe κατά την αποστολή αρχείων.

Η ICIJ θα αναπτύξει σύντομα ένα νέο σύστημα που θα επιτρέψει πληροφοριοδότες να διαρρεύσουν εμπιστευτικές πληροφορίες στην ICIJ με ασφάλεια χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά σας. Η ICIJ χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση PGP: το public key μπορεί να βρεθεί στο διακομιστή του MIT Public Key. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας είναι contact@icij.org .

Αισθανόμαστε ότι καμία ηλεκτρονική μορφή επικοινωνίας δεν είναι απόλυτα ασφαλές - μερικές φορές οι ασφαλέστεροι τρόποι είναι οι ντεμοντέ τρόποι-. Μπορείτε να μεταφέρετε έντυπα ή ηλεκτρονικά αρχεία σε μια φορητή συσκευή αποθήκευσης (μονάδα δίσκου flash, σκληρό δίσκο, κάρτα μνήμης, DVD, CD, κλπ) και με το ταχυδρομείο η κουρίερ απευθείας στην παρακάτω διεύθυνση:

Submit to:

ICIJ @ THE CENTER FOR PUBLIC INTEGRITY,
910 17TH STREET NW,
7TH FLOOR,
WASHINGTON, DC 20006, USA
TEL: 202-466-1300; FAX: 202-466-1101
E-MAIL: contact@icij.org

Δείτε και τα σχετικά βίντεο μας στο youtube:ΠΗΓΗ https://www.icij.org/leak

Υ.Γ. 
ΆΜΑ ΒΆΛΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΈΝΑ ΧΕΡΆΚΙ...ΘΑ ΞΕΒΡΟΜΊΣΕΙ Ο ΠΛΑΝΉΤΗΣ !!!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΤΩΝ POST Η ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ.