Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Σταδιακή απόσυρση ταγμάτων τουρκικού στρατού από τα Κατεχόμενα της Κύπρου για το κουρδικό μέτωποΣταδιακή απόσυρση ταγμάτων τουρκικού στρατού από τα Κατεχόμενα της Κύπρου για το κουρδικό μέτωπο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, η Τουρκία απέσυρε από τα κατεχόμενα της Κύπρου ένα τάγμα της προκειμένου να το ρίξει στη μάχη κατά της κουρδικής απειλής. Είναι ξεκάθαρο πως η τουρκική κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για την έντονη κινητικότητα στο θέμα του κουρδικού κράτους, μετά και από την "απρόσμενη" στήριξη των ΗΠΑ στην κουρδική μειονότητα.

Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιαζει εκτός από το γεγονός αυτό καθ"αυτό και η στάση που κρατάει το εν λόγο δημοσίευμα, που ούτε λίγο ούτε πολύ πιέζει την κυβέρνηση να μην αποσύρει τα στρατεύματα φοβούμενη ελληνοκυπριακή στρατιωτική απειλή!

Δυστυχώς όπως διαπιστώνεται το δημοσίευμα της εφημερίδας θέλει με προβοκατόρικο τρόπο να προκαλέσει έντονη κινητικότητα στο Κυπριακό ζήτημα, εις βάρος της ελληνικής πλευράς, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο από Ευρώπη και ΗΠΑ για λύση εντός του 2016.