Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΤΣΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! “ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…!”ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΤΣΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ! “ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…!”
H προσωπική περιουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν έδινε πάντα τροφή σε όλο τον κόσμο για να τον εμπλέξουν σε σενάρια κερδοσκοπίας. Όταν το σκάνδαλο των Panama Papers ξέσπασε την Κυριακή, όλοι έδειχναν να έχουν επικεντρωθεί στο μόνο πρόσωπο που δεν αναφέρεται σε περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια έγγραφα που διέρρευσαν από το δικηγορικό γραφείο του Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά.

Τα δύο δισεκατομμύρια που υποτίθεται ότι ανήκουν στον Ρώσο πρόεδρο από τον διάσημο τσελίστα Σεργκέι Ρολντούγκιν σίγουρα δεν είναι τόσο… συναρπαστικά όσο τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που του χρεώνουν κρυμμένα σε υπεράκτια ταμεία. Σε αυτά εκτός από τα σούπερ ακριβά γιοτ, συμπεριλαμβάνονται τα παλάτια και τα ελβετικά ρολόγια. Ο Πούτιν πολλάκις έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Η εκτίμηση των 40 δισεκατομμυρίων προέρχεται από ένα αβάσιμο ισχυρισμό ότι ο Πούτιν κατέχει μερίδια σε τρεις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ακόμα κι αυτά τα νούμερα όμως ωχριούν σε σύγκριση με τα 200 δις δολάρια που ο Ουίλιαμ Μπράουντερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του επενδυτικού ταμείου Hermitage Capital Management, υποστηρίζει ότι του ανήκουν.

Μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια ο Πούτιν έδωσε την απάντησή του, στέλνοντας άπαντες αδιάβαστους: «ΝΑΙ, είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτό γιατί μαζεύω τα συναισθήματα των Ρώσων πολιτών. Είμαι πλούσιος γιατί οι Ρώσοι πολίτες δύο φορές μου έχουν αναθέσει την ηγεσία ενός μεγάλου έθνους, όπως η Ρωσία – κι αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου πλούτος».