Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Ποια γάτα Ιμαλαΐων; Τα σκυλάκια του Σταύρου Ψυχάρη

Ο Σταύρος Ψυχάρης


Μετά την επίκληση της "μαρτυρίας" της γάτας Ιμαλαΐων από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη και τις ευθείες απειλές του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ προς το Μέγαρο Μαξίμου ο πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη διαπλοκή κλιμακώθηκε.

Η κυβέρνηση τηρεί σκληρή γραμμή και δεν προτίθεται (δεν μπορεί;) να κάνει πίσω, είτε σε ότι αφορά στην χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, είτε σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση του παρασιτικού, διαπλεκόμενου συστήματος και συμπλέγματος συμφερόντων.

Η γάτα των Ιμαλαΐων δεν ήταν αρκετή για τον εκδότη και έτσι έχει ξαμολύσει τα μαντρόσκυλά του τα οποία γράφουν άρθρα επί άρθρων εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα και του πρωθυπουργού ή του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά ο οποίος τις προάλλες έστειλε εξώδικο στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Τα ντόπερμαν του Ψυχάρη, οι γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι των σαλονιών, οι οποίοι δεν έχουν κάνει στη ζωή τους ποτέ ρεπορτάζ - εκτός και αν ρεπορτάζ ήταν να γυρνοβολούν πέριξ της πλατείας κολωνακίου και να καπνίζουν πουράκλες - , παρά έχουν διαπρέψει στο γλύψιμο των αφεντικών τους (εφόσον τρώνε ψωμάκι από τα χέρια των εκδοτών), έχουν αναλάβει εργολαβικά τις επιθέσεις κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης ή την αγιοποίηση του εκδότη.

Τα γέρικα ντόπερμαν, έχουν διακριθεί σε ένα πράγμα: Γράφουν κατ΄εντολήν του εκδότη και στη συνέχεια λαμβάνουν το ξεροκόμματο που τους αναλογεί. Συνήθως γράφουν χωρίς στοιχεία και μόλις τα φοβίσεις μετατρέπονται από μαντρόσκυλα σε... κανίς και ζητούν συγγνώμη με το κεφάλι κατεβασμένο.

Δουλειά είναι και αυτή. Έστω και αν δεν τους παίρνει κανένας στα σοβαρά πλέον.

ΠΗΓΗ http://www.periodista.gr

Υ.Γ. Οι εποχές της λαμογιάς στην Ελλάδα, με τράπεζες, ΜΜΕ κ.α., έχουν τελειώσει. Και αυτό δεν είναι ούτε επιλογή αλλά ούτε κατόρθωμα του Τσίπρα ...