Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα; – Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος δέχθηκαν την «ευλογία» του Ποντίφικα στον δείπνο με τους «πρόσφυγες» Παγκόσμια Κυβέρνηση Πανθρησκεία" (Βιντεο)

Υποταγή της Ορθοδοξίας στον Πάπα; – Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος δέχθηκαν την «ευλογία» του Ποντίφικα στον δείπνο με τους «πρόσφυγες» Παγκόσμια Κυβέρνηση Πανθρησκεία" (Βιντεο)

Η επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο ολοκληρώθηκε χθες με τα μηνύματα Πανθρησκείας αλλά και αποδοχής της ισλαμοποίησης Ελλάδας και Ευρώπης να δεσπόζουν στην κοινή διακήρυξη των τριών προκαθημένων.

Μεταξύ άλλων εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του δείπνου που δόθηκε μπροστά στις κάμερες με την συμμετοχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και προσφυγικών οικογενειών, ο επικεφαλής των Καθολικών ήταν εκείνος που ευλόγησε το τραπέζι.

Απ’ όσο γνωρίζουμε το τραπέζι το ευλογεί πάντοτε ο ανώτατος Ιερέας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, γιατί δεν ευλόγησε το δείπνο ο Αρχιεπίσκοπος ή έστω ο Πατριάρχης; Είναι ο Πάπας ανώτερος από τον Αρχιεπίσκοπο των Ορθοδόξων Ελλήνων σε ελληνικό μάλιστα έδαφος;

Είναι δε. δυνατόν Καθολικός να ευλογεί δείπνο, στο οποίο κάθονται Ορθόδοξοι; Οι Καθολικοί δεν θεωρούνται αιρετικοί σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη;

Αλλά και καθ’ όλην την διάρκεια στης παρουσίας του Πάπα στην Λέσβο, όλες οι κάμερες ήταν στραμμένες πάνω του, κάνοντας τους επικεφαλής της Ορθοδοξίας να μοιάζουν με ακόλουθούς του.

Να θυμίσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος πρωτοστατεί στη προσπάθεια επιβολής Πανθρησκείας, ενώ πολλάκις έχει υποβαθμίσει την Σταυρική θυσία του Χριστού.

Αποδέχονται οι ταγοί της Ορθοδοξίας τις απόψεις του;

"ΑΣΤΑΝΑ παγκόσμια κυβέρνηση πανθρησκεία" (Βιντεο)

Συνέδριο των Ηγετών Παγκόσμιων και Παραδοσιακών Θρησκειών
http://www.kazembassy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=34&Itemid=38&lang=el
5ο Συνέδριο των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών
http://kazembassy.gr/files/press/article.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=ZM9BgaPpHAc&feature=player_embedded
Ο διαθρησκευτικός κόσμος, η ειρηνική συνεργασία μεταξύ των εθνοτήτων, η ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και την καινοτομία, συμπεριλαμβανόμενα στο κοινωνικό-πολιτιστικό περιβάλλον, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας των πολιτών και την διατήρηση του κράτους.

Η πολιτική στον τομέα των θρησκευτικών σχέσεων, επιδιωκόμενη μέσω της Δημοκρατίας του Καζακστάν, είναι χτισμένη εν όψει του γεγονότος ότι η ανάπτυξη της κρατικής υπόστασης του Καζακστάν είναι στο πλαίσιο των παγκόσμιων διαδικασιών της νεότητας.

Στις 23-24 Σεπτεμβρίου του 2003 στην Αστανά με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν Ν. Ναζαρμπάγιεφ διοργανώθηκε το πρώτο Συνέδριο των ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών. Ανάλογα αυτού του φόρουμ στον κόσμο δεν υπάρχει.

Για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών.

Στο πρώτο διαθρησκευτικό φόρουμ συμμετείχαν οι εγκυρότεροι εκπρόσωποι του Ισλάμ, Χριστιανισμού, Ιουδαϊσμού, Σιντοϊσμού, Ινδουισμού, Βουδισμού. Εκπροσωπήθηκαν όλοι οι κλάδοι του χριστιανισμού, συμπεριλαμβανομένη Ορθοδοξία, Καθολικισμός, Προτεσταντισμός, τα κύρια χαρακτηριστικά της ισλαμικής σκέψης και οι εκπρόσωποι των Σουνιτών και Σαϊτών, του Ιουδαϊσμού και άλλων ασιατικών θρησκειών.

Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν εξέχοντες πολιτικοί όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης - Ειδικός Αντιπρόσωπος του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας A.Al-Sheikh, ο Υπουργός των Waquf – ειδικός απεσταλμένος του προέδρου της Αιγύπτου κ. Μ. Zaqzouq, πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας C.Chata, ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ V. Sotirov.

Η αναμφισβήτητη επιτυχία της πρωτοβουλίας του Καζακστάν για το διαθρησκευτικό φόρουμ ήταν μια αντιπροσωπευτική σύνθεση και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων στο Συνέδριο.

Το Συνέδριο έγινε μια σημαντική συμβολή στην παγκόσμια διαδικασία του διαθρησκευτικού και του διαπολιτισμικού διάλογου. Τοφόρουμ αντανάκλασε τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να ξεπεραστούν η κρίση των πολιτισμών, και οι συγκρούσεις που βασίζονται στις πολιτισμικές και θρησκευτικές διαφορές, και την οικοδόμηση ενός ανεκτικού, σταθερού κόσμου με σταθερή ανάπτυξη.

Στο φόρουμ αυτό επικρατούσαν μια ατμόσφαιρα της αμοιβαίας κατανόησης και της ανεκτικότητας, ορθή ομιλία των συμμετεχόντων χωρίς κατηγορίες, καλή θέληση και ένα ειλικρινές ενδιαφέρον των θρησκευτικών ηγετών στο πλαίσιο του διαλόγου που αναφέρεται στην αναγνώριση της σημασίας του διαλόγου των θρησκειών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας.

Η επιτυχία του φόρουμ έφερε ορατό πολιτικό μέρισμα στο Καζακστάν, συνέβαλε στην ενίσχυση της θετικής εικόνας στη διεθνή σκηνή ως κράτος δεσμευμένο για την ενεργή ειρηνική πολιτική. Το φόρουμ κατέδειξε την αποτελεσματικότητα του Καζακστανικού μοντέλου, θρησκευτική και εθνική αρμονία.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ηγέτες των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών έχουν δηλώσει ότι ο διάλογος των θρησκειών θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά μέσα για την προώθηση της ειρήνης και της αρμονίας μεταξύ των λαών και των εθνών υποστηρίζοντας τις διεθνές προσπάθειες για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών. Οι συμμετέχοντες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν για την προώθηση των πνευματικών αξιών και πολιτιστικού διαλόγου για την διασφάλιση της ειρήνης στη νέα χιλιετία, δήλωσαν να ασκήσουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση των θρησκευτικών διαφορών ως μέσο του μίσους και σύγκρουσης, και να αποφευχθούν μια παγκόσμια σύγκρουση των θρησκειών και των πολιτισμών.

Οι ηγέτες και οι ανώτεροι εκπρόσωποι των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών, εκφράζοντας μια κοινή αντίληψη για την ανάγκη να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογο για διάφορες θρησκείες έχουν αποφασίσει να διεξάγουν τα συνέδρια των ηγετώνπαγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών σε τακτική βάση και να δημιουργήσουν ένα μόνιμο όργανο του διεθνούς διαλόγου τωνθρησκειών - η Γραμματεία του Συνεδρίου και να πραγματοποιήσουν στις 12-14 Σεπτεμβρίου του 2006 το δεύτερο φόρουμ και πάλι στην Αστανά.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου και της θέσης της χώρας μας παγκοσμίως και επιβεβαιώνει την επιτυχία της οργάνωσης αυτού του φόρουμ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του Καζακστάν να συγκαλέσει το διαθρησκευτικό φόρουμ για πολυμερή διάλογο και τις συλλογικές λύσεις για τη μείωση των εντάσεων στον κόσμο, έχει αναγνωριστεί διεθνώς και ευρέως, υποστηρίζεται από μέλη της διεθνούς κοινότητας και έδωσε την κατάλληλη απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις. Ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χρήση των τεράστιων δυνατοτήτων παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών, προκειμένου να ενισχυθεί η ειρήνη και αρμονία μεταξύ των λαών.

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου του 2006 στην Αστανά διοργανώθηκε το ΙΙ Συνέδριο των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Καζακστάν Ν. Ναζαρμπάγιεφ, το Συνέδριο έγινε στο νέο, ειδικά κατασκευασμένο για το φόρουμ χώρο «Παλάτι της ειρήνης και της αρμονίας.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν 25 από τους θρησκευτικούς ηγέτες (εκ των οποίων 7 - οι εκπρόσωποι του Ισλάμ, 7 - του Χριστιανισμού, 4 εκπρόσωποι του βουδισμού, 2 - του Ιουδαϊσμού, από 1 εκπρόσωπο του Σιντοϊσμού, Ταοϊσμού, Ινδουισμού, και οι αρχηγοί των 2 διεθνών θρησκευτικών οργανισμών) και 14 τιμώμενα πρόσωπα από 26 χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε σε περισσότερα από 160 άτομα. Για πρώτη φορά στην Αστανά έφθασε η αντιπροσωπεία από τη Λιβύη, την Ταϊλάνδη, την Αρμενία, τη Νότια Κορέα, καθώς και άλλων διεθνών επικεφαλής των θρησκευτικών οργανώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελβετία.

Στο φόρουμ συμμετείχαν εξέχοντες πολιτικοί, οι προϊστάμενοι των διεθνών οργανισμών και κρατών.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό το γενικό θέμα «Η θρησκεία, η κοινωνία και η διεθνή ασφάλεια» σε δύο κατευθύνσεις: «Η θρησκευτική ελευθερία και σεβασμός των οπαδών των άλλων θρησκειών» και «Ο ρόλος των θρησκευτικών ηγετών στην ενίσχυση της διεθνούς ασφάλειας.»

Μετά το συνέδριο, οι συμμετέχοντες ενέκριναν μια κοινή συμφωνία που καλεί τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και εθνικών ομάδων για την πρόληψη των συγκρούσεων με βάση τις πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές. Το έγγραφο αυτό αντανακλά την παγκόσμια ανάγκη για την αντικατέστη της «ιδεολογίας της αντιπαράθεσης» με «μια κουλτούρα ειρήνης.»

Στις 1-2 Ιουλίου του 2009 στην Αστανά έγινε το Τρίτο Συνέδριο των ηγετών των παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πάνω από 60 αντιπροσωπείες από τις τρεις διαφορετικές περιοχές και παραδοσιακές θρησκείες του κόσμου, τιμώμενα πρόσωπα καθώς και οι εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς - ΟΗΕ, ΟΑΣΕ, UNESCO και η Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εξέχοντες πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα, όπως ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κλάδου του ΟΗΕ S. Ordzhonikidze, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ M.P. de Brichambaut, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας M.A. Μορατίνος, ο πρώην πρωθυπουργός Νορβηγίας Κ. Bondevik, ο γερουσιαστής της Γαλλικής Δημοκρατίας Εmri de Montesquiou, ο διευθυντής της Γραμματείας της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ Μ. Scheuer, κλπ. Επίσης, κατά την επίσημη επίσκεψη στο Καζακστάν, στο συνέδριο έγινε η ομιλία του ισραηλινού πρόεδρου Σιμόν Πέρες.

Σήμερα εργαζόμαστε πάνω σε διάφορα θέματα της θεσμοθέτησης και ενοποίησης του νομικού καθεστώτος του Συνεδρίου των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί ως διεθνής οργανισμός σε συνεχή βάση.

Στις 2-3 Δεκεμβρίου του 2009 στην Αστανά υπό την προεδρία του επικεφαλής της Γραμματείας του Συνεδρίου του Κ. Τοκάεβ έγινε η IX συνεδρίαση της Γραμματείας του Συνεδρίου των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες της Γραμματείας, με την επιφύλαξη και την ημερήσια διάταξη, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της IV Συνεδρίασης των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών. Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Γραμματείας της συνεδρίασης αποφασίστηκε η σύσταση μιας ομάδας εργασιών για να προετοιμαστούν το σχέδιο ημερήσιας διάταξης και τα αποτελέσματα του IV Συνεδρίου, να οριστεί η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της Χ διάσκεψης της Γραμματείας του Συνεδρίου των ηγετών παγκόσμιων και παραδοσιακών θρησκειών, τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Αστανά.

Δεδομένου του γεγονότος ότι η θρησκευτική ποικιλομορφία στο Καζακστάν δεν επιτρέπει να την χαρακτηρίσει ως μια χώρα με την απόλυτη κυριαρχία μίας θρησκευτικής παράδοσης, ο σκοπός του συνεδρίου ήταν η προώθηση μιας κουλτούρας διαλόγου και δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την θετική μη αμφισβητούμενη ανάπτυξη της θρησκευτικής ζωής τόσο μέσα στη χώρα αλλά και πέρα από αυτήν.
http://www.religions-congress.org

Δείτε παρακάτω τα βίντεο και θα καταλάβετε ... 
"ΑΣΤΑΝΑ παγκόσμια κυβέρνηση πανθρησκεία" 
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
ARCANA ARCANORUM ATLANTIS

Δείτε επίσης:
Η Προδοσία του Κυπριακού Λαού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'
ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ARCANA ARCANORUM ATLANTIS
ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: "Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΗΛΘΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
Το Χρονικό της σύγκρουσης μεταξύ "Ελληνισμού" και "Σιωνισμού"

"ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ" (+PDF)