Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Μπράβοι του Ερντογάν έδειραν διαδηλωτές και δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον

Μπράβοι του Ερντογάν έδειραν διαδηλωτές και δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον

Πρωτοφανές! Δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από Τούρκους ασφαλίτες, της προσωπικής φρουράς Ερντογάν, όπως και διαδηλωτές έπεσαν θύματα της τουρκικής βίας, μέσα στην ίδια την αμερικανική πρωτεύουσα, την Ουάσιγκτον.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη, έξω από το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς (Brookings Institution), στο οποίο ο Ερντογάν θα έδινε μια ομιλία.
Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Ινστιτούτου διαδηλωτές που κρατούσαν πλακάτ στα οποία κατήγγειλαν τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους, τόσο εις βάρος της Ελευθερίας του Τύπου, όσο και κατά του κουρδικού λαού.

Μια ώρα πριν αρχίσει η ομιλία, οι Τούρκοι σωματοφύλακες του Ερντογάν επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και τους διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, πράγμα πρωτοφανές.

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι μπορούν να ασκού βία ακόμα και μέσα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, λες και βρίσκονται στο ισλαμιστικό χαλιφάτο της Άγκυρας.
Μία από τους δημοσιογράφους που χτύπησαν οι μπράβοι του Ερντογάν ονομάζεται Αμπερίν Ζαμάν.

Η Αμπερίν Ζαμάν είναι δημοσιογράφος στο Γούντροου Γουίλσον Σέντερ για τη Διεθνή Πολιτική.

Ένας ερευνητής του Μπρούκινγκς κατέγραψε εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο.

Οι Τούρκοι μπράβοι του Ερντογάν προσπάθησαν να διώξουν και δημοσιογράφους μέσα από την αίθουσα εκδηλώσεων, πριν επέμβει η ασφάλεια του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς και τους περιορίσει.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι σωματοφύλακες του Ερντογάν ήρθαν και σε ένταση με Αμερικανούς αστυνομικούς, τους οποίους κατηγορούσαν ότι δεν απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

Οι πρωτοφανείς τραμπουκισμοί των Τούρκων ασφαλιτών μέσα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ κάνουν τον γύρο του κόσμου με τη δυτική κοινή γνώμη να παρακολουθεί οργισμένη.

Δείτε βίντεο από τους τραμπουκισμούς. Στο πρώτο, οι Τούρκοι ασφαλίτες δέρνουν μέσα στην Ουάσιγκτον:

ΠΗΓΗ http://www.tribune.gr