Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Ρωσία: Σε 4 μέρες μέγιστο θα «πέσει» η ΟυκρανίαΡωσία: Σε 4 μέρες μέγιστο θα «πέσει» η Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Δούμα, Sergei Naryshkin απηύθυνε προειδοποίηση...

προς το Κίεβο λέγοντας πως αν η Ρωσία βρισκόταν σε κατάσταση πολέμου με την Ουκρανία, συγκριτικά με τις δυνατότητες των δυο χωρών, η σύγκρουση αυτή δεν θα κρατούσε ούτε 4 ημέρες.

Το σχόλιο του ρώσου εκπροσώπου έγινε κατά την ομιλία του πολιτικού επιστήμονα, Alexander Rahr, στη συνάντηση του Ρωσογερμανικού επιμελητηρίου στην Δούμα.

«Alexander, σκέφτομαι ότι δεν πιστεύεις τις δηλώσεις της Ουκρανικής ηγεσίας ότι η χώρα τους είναι σε κατάσταση πολέμου με την Ρωσία. Αν για διάφορους λόγους η Ρωσία αναγκαστεί να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε σύγκριση με τις δυνατότητες της Ουκρανίας, τότε πιστεύω ότι ο καθένας καταλαβαίνει ασχέτως της διάρκειας της σύγκρουσης πόσες μέρες θα διαρκέσει, δύο τρεις ή μέγιστο τέσσερις και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης αυτής».

Το κλίμα στην περιοχή Kherson στα σύνορα με την Κριμαία είναι τεταμένο καθώς στην ευρύτερη περιοχή η Ουκρανία διεξάγει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μετακίνησαν το αρχηγείο και το κέντρο διοίκησης της 72ης και 128ης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού Στρατού δίπλα στην γραμμή εμπλοκής στο Donbass και ετοιμάζονται για επίθεση μόλις το επιτρέψει ο καιρός σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Eduard Basurin.

http://ellaniapili.blogspot.com.cy/2016/04/4.html
Πηγή:prisonplanet.gr