Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή δημοκρατίας... Και η Ελλάδα βαφτίζει "πρόσφυγες" τους φυγόστρατους και τις συμμορίες.Βουλευτικές εκλογές 2016 στη ΣυρίαΟι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή δημοκρατίας... Και η Ελλάδα βαφτίζει "πρόσφυγες" τους φυγόστρατους και τις συμμορίες.Βουλευτικές εκλογές 2016 στη Συρία.Ο λαός ψήφισε,ο Άσαντ ψήφισε,η δημοκρατία νίκησε την τρομοκρατία


Γιορτή Δημοκρατίας στη Συρία... νέα ήττα της δύσης κι αυτοκτονία της "δημοσιογραφίας"!

Στη Συρία ψήφισαν σε ολόκληρη την επικράτεια... Είναι εικόνες που αξίζει να δούμε, και γιατί ξεβρακώνουν το παραμύθι της "προσφυγιάς"...

Νέοι άνθρωποι που δεν επέλεξαν να συγκροτούν συμμορίες στο λιμάνι του Πειραιά
Ήταν τέτοια η συμμετοχή του λαού της Συρίας στις χθεσινές εκλογές, που η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε να... μην κλείσουν στις 7 μ.μ. τα εκλογικά κέντρα, αλλά δόθηκε παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα...

Κι άλλοι νέοι...

Κι άλλοι νέοι

Κι η "πολιτισμένη" δύση, ελπίζει ακόμη να υποτάξει αυτόν τον Αδούλωτο κι Αδέσποτο λαό;

Φοιτήτριες χορεύουν έξω από ένα εκλογικό τμήμα κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών στη Συρία... Δημοκρατικό πανηγύρι... με νικήτρια την Πατρίδα!
sibilla
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
Οι εκλογές στη Συρία και η ΣΙΩΠΗ των ΜΜΕ
2012-05-07T123049Z_146034972_GM1E8571L9C01_RTRMADP_3_SYRIA
Ούρλιαζαν, σαν λυσσασμένες ύαινες, οι δυνάμεις του πλανητικού φασισμού και τα ιερατεία της προπαγάνδας τους (ΜΜΕ) εναντίον του «αντιδημοκρατικού» και «δικτατορικού» καθεστώτος της Συρίας…Και απαιτούσαν εκλογές!!!

Χθες έγιναν οι εκλογές και άκρα του τάφου σιωπή…

Οι πoρνες της δημοσιογραφίας ξέχασαν τα ουρλιαχτά τους.Όχι μόνο δεν ανάδειξαν τις εκλογές (το αίτημα της μαύρης προπαγάνδας τους), αλλά έθαψαν κυριολεκτικά τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στη Συρία…

Τόσο πουλημένα και ξετσίπωτα είναι τα ΜΜΕ και η «αριστερή» ΕΡΤ!!!

Οι φωστήρες της ΕΣΗΕΑ εδώ έχουν απολέσει τη διατεταγμένη «ευαισθησία» τους περί κατευθυνόμενης και προπαγανδιστικής δημοσιογραφίας, περί «ψευδών ειδήσεων» κ.λπ

Πηγή
Βουλευτικές εκλογές 2016 στη Συρία.Ο λαός ψήφισε,ο Άσαντ ψήφισε,η δημοκρατία νίκησε την τρομοκρατία
Eξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο ο πρόεδρος της Συρίας al-Assad δήλωσε ότι ο Συριακός λαός διεξάγει έναν πόλεμο εδώ και 5 χρόνια που κόστισε τη ζωή σε πολλούς αθώους και κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της υποδομής αλλά αυτός ο πόλεμος τόνισε απέτυχε να πραγματοποιήσει τον αντικειμενικό του σκοπό να καταστρέψει την ουσιαστική δομή της Συρίας δηλ. την κοινωνική της δομή και την εθνική της ταυτότητα.

Πηγή
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ/ΣΥΖΕΥΞΗ:Α.Τ.
http://anatropitora.blogspot.com/2016/04/2016.html
http://artfmradio-tv-cy.blogspot.com.cy/2016/04/blog-post_90.html

Εκλογές στη Συρία, ενώ η εμπόλεμη κατάσταση παραμένει UPD
Ο Μπασάρ Αλ-Άσαντ ψηφίζει στη Δαμασκό | Syrian Presidency via AP
Με την αβεβαιότητα να επιτείνεται, τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να κινδυνεύουν με αποτυχία και την εύθραυστη εκεχειρία, διεξάγονται σήμερα εκλογές στη Συρία για τις 250 έδρες του συριακού κοινοβουλίου.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στις ελεγχόμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις περιοχές με την ελπίδα το αποτέλεσμα να ενισχύσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ εν όψει των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Οι κάλπες άνοιξαν τις 7 το πρωί, τοπική ώρα, με τη συμμετοχή 3.500 υποψηφίων που έχουν λάβει την έγκριση της κυβέρνησης, ενώ 7.000 απορρίφθηκαν.

Επίσης, για πρώτη φορά στις εκλογές ψηφίζουν και οι στρατιώτες. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.
Σύρος αστυνομικός ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα | AP Photo/Hassan Ammar

Οι εκλογές στη Συρία γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και η κυβέρνηση της Δαμασκού υποστηρίζει ότι διεξάγονται ανεξάρτητα από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έχει καλέσει σε μποϊκοτάζ των εκλογών και κατηγορεί την κυβέρνηση Άσαντ ότι δημιουργεί δυσμενές κλίμα, εν μέσω εμφυλίου πολέμου και συγκρούσεων που θέτουν σε κίνδυνο την εκεχειρία.

Αντίθεση με τη διεξαγωγή των εκλογών έχουν εκφράσει και οι δυτικοί σύμμαχοι, εκτιμώντας ότι πρόκειται για πρόφαση και πρόκληση που υποβαθμίζει την ειρηνευτική διαδικασία.

Η Ρωσία, σταθερός σύμμαχος της κυβέρνησης Άσαντ, πάντως τάσσεται υπέρ των εκλογών και σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, «είναι αναγκαίες για δημιουργήσουν ένα σταθερό κρατικό υπόβαθρο έως ότου φέρουν αποτελέσματα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισε, οι εκλογές θα προλάβουν τη δημιουργία «κενού εξουσίας» στη Συρία, δεδομένου ότι ξεκινούν πάλι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Βρετανία: «Προσωπείο δημοκρατίας»

Η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι η διεξαγωγή των εκλογών δεν συμβαδίζει με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές μέτα από μεταβατική περίοδο 18 μηνών.

Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι οι εκλογές δεν μπορούν να πάρουν νομιμιποίηση χάρη σε «ένα λεπτό προσωπείο δημοκρατίας».

Τονίζεται απίσης ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καθώς ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ καταγγέλλει τη Ρωσία, που με την υποστήριξη που προσφέρει στο καθεστώς προσπαθεί να επιβάλει τους όρους της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων

Στο μεταξύ σήμερα επαναλαμβάνονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία, με το χάσμα να παραμένει τεράστιο μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και της αντιπολίτευσης.

Ο νέος κύκλος ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων, που αναμένεται να διαρκέσει ένα δεκαήμερο, πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες έπειτα από έναν πρώτο κύκλο συνομιλιών στον οποίο δεν σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος.

«Η προσεχής φάση των διαπραγματεύσεων της Γενεύης είναι καθοριστική, καθώς θα επικεντρωθεί στο θέμα της πολιτικής μετάβασης, της διακυβέρνησης και των συνταγματικών» αρχών, είχε πει τη Δευτέρα τη Δαμασκό ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Οι θέσεις όμως των πλευρών είναι μακριά και δύσκολα θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τα παρόντα δεδομένα.

Η αντιπολίτευση ζητεί τη συγκρότηση ενός εκτελεστικού οργάνου που θα έχει όλες τις εξουσίες, αλλά από το οποίο θα εξαιρείται ο Ασαντ.

Το καθεστώς Άσαντ από την πλευρά του ζητεί διευρυμένη κυβέρνηση, με μέλη της αντιπολίτευσης, η οποία όμως να τελεί υπό την προεδρία του Άσαντ.
Οβίδες κατά της Τουρκίας

Πλήγματα με οβίδες δέχθηκε για τρίτη ημέρα από τα συριακά εδάφη η πόλη Κιλίς στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο Dogan.

Οι οβίδες χτύπησαν στο κέντρο της πόλης, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσουν θύματα, αλλά στην πόλη επικράτησε πανικός και οι αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Επίσης, δεν έγινε γνωστό αν προέρχονταν από μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους», υπό τον έλεγχο τους οποίου βρίσκεται η περιοχή στα συριακά σύνορα, την συριακή αντιπολίτευσης ή ακόμη από τους Κούρδους της Συρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο στρατός της Τουρκίας απάντησε με πυρά.

http://www.efsyn.gr/arthro/ekloges-sti-syria-eno-i-empolemi-katastasi-paramenei

Ο λαός της Συρίας ψήφισε Άσαντ… σήμερα εκλέγεται και η νόμιμη συριακή αντιπολίτευση

Περισσότερα από 7.000 εκλογικά κέντρα άνοιξαν τις πόρτες τους την Τετάρτη το πρωί στη Συρία για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Περί τους 3.500 υποψήφιους διεκδικούν τις 250 έδρες του κοινοβουλίου μεταφέρει η Συριακή Επιτροπή της εκλογικής εκστρατείας.Κάποια εκλογικά κέντρα όπως στο Χαλέπι δεν απέχουν παρά μόλις 500 m από τη γραμμή του μετώπου.Η αστυνομία και ο στρατός αλλά και λαικές πολιτοφυλακές έχουν αναλάβει την φύλαξη και την ασφάλεια των εκλογικών κέντρων.

To εκλογικό του δικαίωμα άσκησε και το προεδρικό ζεύγος στο εκλογικό κέντρο της Βιβλιοθήκης στη Δαμασκό.Ο πρέοδρος Άσαντ ήταν πολύ ευδιάθετος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Οι βουλευτικές δεν διεξάγονται στις επαρχίες Idlib και Raqqa, που είναι κατεχόμενες από Daech και al-Nosra.Πριν ρίξει τη ψήφο του στην κάλπη κάθε ψηφοφόρος αφήνει το δακτυλικό του αποτύπωμα κάτι που διασφαλίζει να μην υπάρζουν διπλοψηφίσαντες.Εκτός των άλλων παρατηρητές πολλών υποψηφίαων και τοπικών δημόσιων οργανισμών είναι παρόντες στο εκλογικό κέντρο.Σύμφωνα με το Σύνταγμα που υιοθετήθηκε στις 26 Φλεβάρη 2012 μετά από δημοψήφισμα οι εκλογές οι βουλευτικές είναι πολυκομματικές.Το κοινοβούλιο απαρτίζεται από 250 βουλευτές που εκλέχθηκαν για μια τετραετή θητεία μετά από μυστική ψηφοφορία. .

Οι βουλευτικές διαδραματίζονται στο πλαίσιο της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου.sputnik

Σήμερα εκλέγεται η νόμιμη συριακή αντιπολίτευση.Οι ομάδες της διασποράς που συνεδριάζουν εκ κρυπτω και παραβύστω στα λουξ ξενοδοχεία της Σαουδικής Αραβίας και της Κωνσταντινούπολης προβαίνουν σε αντιποίηση αρχής σφετεριζόμενοι ένα τίτλο μια ιδιότητα που είναι αναφαίρετο δικαίωμα σε κάθε λαό ν΄ άποδώσει μ΄εκλογές και μόνο μ΄εκλογές σ΄ ένα ή περισσότερους πολιτικούς σχηματισμούς.