Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Μέσα στο 2016 η ενσωμάτωση της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία.


Μέσα στο 2016 η ενσωμάτωση της Νότιας Οσετίας στη Ρωσία.

Τον Μάρτιο του 2015 ο πρόεδροι της Ρωσίας και της Νότιας Οσετίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Leonid Τιμπίλοφ ,υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία και ολοκλήρωση των διαδικασιών ενοποίησης των χωρών. Η συμφωνία προβλέπει τη διαμόρφωση ενός κοινού χώρου ασφάλειας και άμυνας, την ελεύθερη διέλευση των κρατικών συνόρων και άλλες διαδικασίες ολοκλήρωσης.Στις 30 Ιουνίου,ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα νόμο για την επικύρωση της συμφωνίας για τη συνεργασία και την ενσωμάτωση με τη Νότια Οσετία.
Τον Οκτώβριο, ο Λεονίντ Τιμπίλοφ κατά τη συνάντηση με τον βοηθό του Ρώσου προέδρου Vladislav Surkov, είπε ότι επρόκειτο να ξεκινήσει ένα δημοψήφισμα για την είσοδο της δημοκρατίας στη Ρωσία.
Το δημοψήφισμα θα γίνει με την τροποποίηση του άρθρου 10 του Συντάγματος, το οποίο θα δώσει στον πρόεδρο «το δικαίωμα να προσφύγει στο Ρώσου Πρόεδρο με την πρόταση για τη δημιουργία μιας ενιαίας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, η οποία θα δώσει τις εξουσίες της».
Το δημοψήφισμα θα γίνει μέσα στους επόμενους έξι μήνες.(Πριν τον Οκτώβριο).
http://rusvesna.su/news/1459788778
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.com
Τσχινβάλι, 4 Απριλίου -. RIA Novosti .To δημοψήφισμα που θα επιτρέψει στον πρόεδρο της Νότιας Οσετίας να ενταχθεί στην Δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον ηγέτη της Νότιας Οσετίας Λεονίντ Τιμπίλοφ.


Ο Τιμπίλοφ επισκέφθηκα τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. Συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,και συζήτησαν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Υπερκαυκασία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Νότιας Οσετίας, συζήτησε επίσης με τον Πούτιν το θέμα του δημοψηφίσματος, το οποίο είναι «αναγκαίο από νομική άποψηη.» Για την εφαρμογή του, είναι απαραίτητο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Δημοκρατίας,, δήλωσε Ο Τιμπίλοφ, σε συνέντευξηΤύπου.


Η Νότια Οσετία, όπως και η Αμπχαζία διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους τον Αύγουστο του 2008, μετά την ένοπλη επίθεση της Γεωργίας. Η Ρωσία στις 26 Αυγούστου 2008 αναγνώρισε την κυριαρχία των δύο πρώην αυτόνομων περιοχών. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο πρώην Γεωργιανών αυτόνομων περιοχών αντανακλά τις τρέχουσες πραγματικότητες και δεν υπόκεινται σε αναθεώρηση.
http://ria.ru/world/20160404/1402176006.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RIA NOVOSTI :Corfiatiko.blogspot.com