Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Συνέλαβαν Έλληνες φωτορεπόρτερ στα Σκόπια

Νίκος Χριστοφάκης

Συνολικά πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ (Έλληνες και ξένοι) που συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθησαν οι: Δημήτρης Τοσίδης, Γιάννης Λιάκος, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Γιάννης Κολεσίδης και Μάριος Κατσής.

Οι φωτορεπόρτερ συνελήφθησαν το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας από τις Αρχές των Σκοπίων στην προσπάθειά τους να καλύψουν την πορεία των προσφύγων που ξεκίνησαν από την Ειδομένη για να περάσουν τα σύνορα.

Η ομάδα των προσφύγων βρέθηκε χωρίς να το αντιληφθεί σε σκοπιανό έδαφος, με τον στρατό να τους σημαδεύει με όπλα και τελικά να προχωρά στη σύλληψη των φωτορεπόρτερ.

Για την απελευθέρωση τους οι τοπικές Αρχές ζητούν από τον καθένα 250 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.


Ανάρτηση στο twitter


Ο φωτογράφος Δ. ΤοσίδηςΌπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, οι συνάδελφοί του ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν. «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού», είπε ο Γιάννης Κολεσίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόι που είναι δίπλα από τη Γευγελή και τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.Ο Κολεσίδης

Ο Κατσής

Ο ΛιάκοςO Tσακαλίδης

Πυγή http://www.zougla.gr