Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Συνελήφθη ένας ένοπλος

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο - Συνελήφθη ένας ένοπλος

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 22.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στην Ουάσινγκτον, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί από τον χώρο των επισκεπτών στο Καπιτώλιο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο πηγές από την αμερικανική Γερουσία.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ένας ένοπλος συνελήφθη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Αξιωματούχος του Καπιτωλίου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει φρουρούμενος. Η ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στον χώρο των επισκεπτών, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη τουριστική ξενάγηση, παρουσία αρκετών μικρών παιδιών.
Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σε μήνυμά της στο Twitter, η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», χωρίς να υπάρχει άλλη «ενεργή απειλή» για τους πολίτες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, δόθηκε εντολή να αποκλειστεί το Καπιτώλιο. Όλες οι είσοδοι έκλεισαν και δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να εισέλθει ή να εξέλθει των κτηριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη σε γερουσιαστές και σε μέλη του προσωπικού, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.


Το tweet της αστυνομίας

Παρόμοια απόφαση ελήφθη και για τον Λευκό Οίκο ως αποτέλεσμα της διαμορφωθείσας κατάστασης που συνδέθηκε με «ενδεχόμενη απειλή για την ασφάλεια», μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.


Έντονη κινητοποίηση των αστυνομικών στην περιοχή του ΚαπιτωλίουΤην ώρα που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, ο κόσμος ήταν ελάχιστος στο εσωτερικό του Καπιτωλίου λόγω των διακοπών για το Πάσχα των Καθολικών. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του κτηρίου απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση επί του θέματος.

Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Καπιτώλιου απομάκρυναν τους περαστικούς, καλώντας τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο.