Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Ένα προφητικό κείμενο του Γιάννη Τσένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα προφητικό κείμενο του Γιάννη Τσένη, ΕΔΩ τότε ανταποκριτή του συγκροτήματος Λαμπράκη στην Ιταλία, γίνεται αφορμή να μας πει σήμερα πόσα από εκείνα που είχαν αποφασίσει οι «ισχυροί» της Γης ισχύουν.

«Θα περιοριστούν οι ελευθερίες του πολίτη στις καπιταλιστικές δημοκρατίες για να ξεπεραστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Σε αυτήν ακριβώς την απόφαση κατέληξε η “τριεθνής σύσκεψη” (διεθνής οργανισμός των πολυεθνικών εταιρειών ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνίας και Ευρώπης) στην οποία προήδρευσε ο Σπίνιεφ Μπρεζίνσκυ, ο άνθρωπος που ανέλαβε από τον πρόεδρο Κάρτερ τον ρόλο που είχε πριν από λίγο καιρό ο Χένρυ Κίσσινγκερ στην αμερικανική εξωτερική πολιτική» είχε γράψει τον Νοέμβριο του 1977, από την Ρώμη ο δημοσιογράφος των «Νέων» τότε Γιάννης Τσένης.

Σε μια σύντομη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπετινάκη, περιγράφει στο «zougla.gr» ότι ο κύκλος των ισχνών αγελάδων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί…

«H Eυρώπη ετοιμάζεται να μπει σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση. Θα ζήσουμε μία δύσκολη εποχή, θα δούμε ακραία φαινόμενα», τονίζει ο κ. Τσένης αναφερόμενος στις οικονομοπολιτικές εξελίξεις,

Και συμπληρώνει: «Οι Γερμανοί στηρίζουν τους Γάλλους. Μην ξεχνάτε η Γαλλία είναι μία πτωχευμένη χώρα, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να φαίνονται ότι αποφασίσουν και διατάσουν μόνοι τους, λόγω του αισχρού παρελθόντος».