Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Έτσι φεύγει ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο, σύμφωνα με την Αφρίκα


Έτσι φεύγει ο Τουρκικός στρατός από την Κύπρο, σύμφωνα με την Αφρίκα
Αφρίκα: Φεύγει τουρκικός στρατός από την Κύπρο
Για σταδιακή αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έξι μήνες κάνει λόγο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα.

Με τίτλο «η Τουρκία αποσύρει στρατεύματα από την Κύπρο» και «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα αναφέρεται στην από καιρού και σταδιακή μείωση των στρατευμάτων, ωστόσο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς.

Όπως λεει χαρακτηριστικά το έντυπο, η Τουρκία απομακρύνει ανά τακτά διαστήματα στράτευμα από την κατεχόμενη Κύπρο, το οποίο απορροφάται στην αντιμετώπιση εκστρατειών κατά του PKK, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία όπως η Μύρτου, (Çamlıbel), στα οποία έχει γίνει μείωση στρατευμάτων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ωστόσο, το εν λόγω σημείο δεν είναι το μόνο, καθώς υπάρχουν και άλλα ανάλογα σημεία, στα οποία έχει υπάρξει σημαντική μείωση του στρατεύματος και μάλιστα κάτω από άκρα μυστικότητα.

Σημειώνεται πάντως, ότι η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένους αριθμούς στρατιωτών που αποχωρούν, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Τουρκίας κατά του PKK, ενώ οι πληροφορίες βασίζονται αποκλειστικά στην ενημέρωση του συντάκτη του εν λόγω εντύπου.

αφρικα 1
 

http://www.reporter.com.cy/local-news/article/48891/etsi-fevgi-o-toyrkikos-stratos-apo-tin-kypro-symfona-me-tin-afrika
http://www.reporter.com.cy/politics/article/48834/afrika-fevgi-toyrkikos-stratos-apo-tin-kypro
http://www.crete-news.gr/%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF
http://www.gazeddakibris.com/kibristan-asker-cekiliyor