Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Βλαντιμίρ Πούτιν (ΒΙΝΤΕΟ)Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πετά ως Co-Pilot το πιο μεγάλο στρατηγικό βομβαρδιστικό TU-160


Αυτό είναι το μεγαλύτερο και το πιο ισχυρό υπερηχητικό αεροσκάφος στην ιστορία της πολεμικής αεροπορίας με μεταβλητά γεωμετρικά φτερά, καθώς και το βαρύτερο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο και με το μεγαλύτερο μέγιστο βάρος βομβών απογείωσης. Οι πιλότοι το αποκαλούσαν «Λευκό Κύκνο».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 (κωδικοποιημένο στο ΝΑΤΟ ως 'Blackjack') θεωρήθηκε, βελτιωμένο, το πιο γρήγορο βομβαρδιστικό του εικοστού πρώτου αιώνα.

Με τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα αποκτά μια ακόμη μεγαλύτερη υπεροχή στους ουρανούς και έχει πλεονεκτήματα έναντι του αμερικανικού βομβαρδιστικού B1 Lancer, γράφει το δημοσίευμα.


Όσον αφορά την ακτίνα πτήσης του Tu-160M2, θα είναι τουλάχιστον χίλια χιλιόμετρα μεγαλύτερη από εκείνη του προκατόχου του, χάρη στην ανανεωμένη έκδοση του κινητήρα ΝΚ-32, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο νέο βομβαρδιστικό αεροπλάνο, σύμφωνα με τον Μπορίσοφ.

Μια δοκιμαστική πτήση διαρκή 5 ώρες.

Δείτε το βίντεο (από το 2005)Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν είναι πολύ επικίνδυνο να πετά ένας Πρόεδρος τέτοιο αεροπλάνο?

Πούτιν: "Κατ 'αρχάς, δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να πετάξει με αυτό το αεροσκάφος, αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα" ... "Δεύτερον, πιστεύω πως ένας πρόεδρος και διοικητής πρέπει να γνωρίζει 
και να αισθάνεται προσωπικά της δυνατότητες και πως χρησιμοποιείται ένα τέτοιο αεροπλάνο".


YOUTUBE