Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση....!Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση....!
Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο (το πρωτότυπο ακολουθεί)

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.

Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.

Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.

Η μόνη παρηγοριά για τους Ελληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”

Απόρρητη έκθεση της Μοσαντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κισινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983)Το πρωτότυπο κείμενο

At the beginning of the 21st century, Israel must succeed in the integral control of the energy deposits, which exist in the maritime area of the East Mediterranean. Concerning the future exploiters, Israel should negotiate only with Turkey and, if circumstances make it necessary, yield to Turkey parts of the deposits. Arab nations in the Middle East will be locked on the vicious circle of civil wars. Greece and Cyprus, will be confronted with directed economic crisis. The only consolation for the Greek people might be receiving the long over due WWII German compensations. In this demanding judiciary struggle, Greece deserve our full support, in order to make vulnerable the ever dangerous for us German prestige, and its economic, future reconstruction.
(CONFIDENTIAL ESSAY, GERMANY, 1983)

Η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να μας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση....

Ακόμα πιστεύετε πως είναι τυχαία όλα αυτά που βιώνουμε;

Οι προβλέψεις του Κίσινγκερ και η πολιτική των ΗΠΑ
Ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις
Τι είχε σχεδιάσει ο Κίσινγκερ από το 1983 για την ελληνική κρίση, τα κοιτάσματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις

Απόρρητη έκθεση της Μοσάντ από ιδιωτική συνομιλία του Χένρυ Κίσινγκερ σε εκπροσώπους της γερμανικών εβραϊκών συναγωγών, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Γερμανία (1983):

“Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση.
Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από το β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας”.

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ.
Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το Sovietization, να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτό προσπαθήσει να πάρει το όπλο του το πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους.
Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό η ΕΕ βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή».

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τους ανθρώπους»

Ο κ. Κίσινγκερ, στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Αν είστε ένα συνηθισμένο άτομο, τότε μπορείτε να προετοιμαστείτε για πόλεμο μετακινούμενος προς την ύπαιθρο και κτίζοντας μια φάρμα, αλλά πρέπει να πάρετε μαζί σας όπλα, αφού οι ορδές των πεινασμένων θα περιφέρονται. Επίσης, αν και η ελίτ θα έχει ασφαλή σημεία φύλαξης και ειδικά καταφύγια, πρέπει κατά τη διάρκεια του πολέμου, να είναι εξίσου προσεκτικοί με τους απλούς πολίτες, διότι τα καταφύγια τους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο».

Μετά από λίγα λεπτά διακοπή ώστε ο κ. Κίσινγκερ να συγκεντρώσει τις σκέψεις του, συνέχισε:

«Είπαμε στον στρατό ότι θα έπρεπε να καταλάβουμε πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους και έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. Όλοι γνωρίζουμε τι πιστεύω για τον στρατό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτή την φορά υπάκουσαν τις διαταγές με το παραπάνω. Είναι ακριβώς αυτό το τελευταίο στάδιο, δηλαδή το Ιράν, το οποίο θα αλλάξει την ισορροπία.
Πόσο καιρό μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να κάθεται και να βλέπει την Αμερική να καθαρίζει; Η μεγάλη ρωσική αρκούδα και το κινέζικο δρεπάνι θα ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, και αυτό θα γίνει όταν το Ισραήλ θα πρέπει να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις και οπλισμό για να σκοτώσει όσους περισσότερους Άραβες μπορεί.
Ας ελπίσουμε ότι αν όλα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα είναι Ισραηλινή.
Οι νέοι μας έχουν εκπαιδευτεί καλά, την τελευταία δεκαετία περίπου, στα παιχνίδια κονσόλας πολεμικών τεχνών, ήταν ενδιαφέρον να δούμε το νέο Call of Duty Modern Warfare 3, το οποίο αντανακλά ακριβώς αυτό που πρόκειται να έρθει στο εγγύς μέλλον με τον έξυπνο προγραμματισμό του.
Οι νέοι μας στις ΗΠΑ και τη Δύση, είναι προετοιμασμένοι, διότι έχουν προγραμματιστεί να είναι καλοί στρατιώτες, βορά των κανονιών και όταν θα διαταχθούν να βγουν στους δρόμους και να πολεμήσουν τους τρελούς Κινέζους και Ρώσους, θα υπακούσουν στις εντολές τους.
Από τις στάχτες θα οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, θα μείνει μόνο μία υπερδύναμη, και αυτή η μια θα είναι η παγκόσμια κυβέρνηση που θα κερδίσει. Μην ξεχνάτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν τα καλύτερα όπλα, έχουμε πράγματα που κανένα άλλο έθνος δεν έχει, και θα παρουσιάσει τα όπλα αυτά στον κόσμο, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».
Μετάφραση της συνέντευξης. Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Σχόλια του Δαμιανού Βασιλειάδη
Το θέμα φυσικά δεν είναι τι είχε σχεδιάσει ο Χένρυ Κίσινγκερ για τα ανωτέρω θέματα, αλλά κατά πόσο αυτά, που σχεδίαζε ή πρότεινε ο ίδιος, έγιναν πολιτική των ΗΠΑ και εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στην πράξη στην περίοδο που διανύουμε.
Στο θέμα αυτό επειδή είναι κρίσιμο και μας αφορά άμεσα θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες απόψεις που ήδη έχω αναλύσει στο βιβλίο μου Παγκοσμιοποίηση, Νέα Τάξη και Ελληνισμός και που σε ένα δύο σημεία αποκλίνουν ή διαφοροποιούνται από τις δικές μου αναλύσεις.

Πρώτο σχόλιο που αφορά το Ισραήλ και τα πετρέλαια
Η βασική μου θέση που εκφράζει την γεωστρατηγική και γεωπολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων του, ανάμεσα στους οποίους φυσικά συγκαταλέγεται το Ισραήλ, είναι ο έλεγχος των πηγών και αγωγών πετρελαίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Από αυτόν τον έλεγχο και αυτούς τους αγωγούς πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί η Ρωσία και η Κίνα. Ο έλεγχος πρέπει για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να φτάσει, ει δυνατόν, στα σύνορα της Ρωσίας και της Κίνας. Άρα πρέπει να συντριβεί το Ιράν, που κατέχει στρατηγική θέση τόσο εξαιτίας των πετρελαίων, όσο και ως ασπίδα των ανωτέρω δύο παγκόσμιων δυνάμεων, ανταγωνιστών της Δύσης.
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που παίρνουν την μορφή αναβίωσης του Ανατολικού Ζητήματος, με ό,τι αυτό σημαίνει, έχουν αυτή την ερμηνεία.
Η διαφορά ανάμεσα στην Ανάλυση τη δική μου στο ανωτέρω έργο μου και τις απόψεις του Κίσινγκερ και της πολιτικής των ΗΠΑ είναι ότι ενώ ο ίδιος υπολόγιζα ότι οι Ισραηλινοί για δικούς τους λόγους αυτοσυντήρησης θα στραφούν σε μια συμμαχία με Κύπρο και Ελλάδα στη Δύση και με μια συμμαχία με τους Κούρδους στην Ανατολή, αυτή η πρόβλεψη, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον, έχει τροποποιηθεί. Δηλαδή με πιεστική παρέμβαση των ΗΠΑ επανασυνδέθηκε το Ισραήλ με την Τουρκία. Όμως το γυαλί ράγισε κατά τη δική μου άποψη και δεν είναι δυνατό να συγκολληθεί, όσο κι αν τα άμεσα συμφέροντα των ΗΠΑ το απαιτούν. Το Ισραήλ θα είναι περικυκλωμένο από μουσουλμανικά κράτη, αν δεν συνδεθεί με την Κύπρο και Ελλάδα για να έχει διέξοδο προς τη Δύση. Βέβαια ο κοινός κίνδυνος είναι η αναβίωση της δύναμης της Ρωσίας, για την ανάσχεση της επιρροής της οποίας ακολουθείται αυτή η στρατηγική.

Δεύτερο σχόλιο που αφορά την Ελλάδα και Κύπρο
Εάν ευσταθεί το πρώτο μου σχόλιο, τότε όλα τα κράτη που διατηρούν ή διατηρούσαν στην περιοχή φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία (ιστορικές, θρησκευτικές κ.λπ), όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, η Κύπρος και η Ελλάδα έπρεπε να αποδυναμωθούν παντί τρόπω, για να μη μπορούν να διατηρούν σχέσεις με τη Ρωσία.
Την Κύπρο την διαίρεσαν με συμμετοχή της Ελλάδας για να ελέγχεται απόλυτα από τις νατοϊκές δυνάμεις: Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα. Μη ξεχνάμε ότι για την Δύση ο Μακάριος ήταν κόκκινο πανί ( ο Κάστρο της Μεσογείου). Την πρώην Γιουγκοσλαβία την βομβάρδισαν. Για την Ελλάδα και την Κύπρο εφάρμοσαν ένα πιο αποτελεσματικό μέσο, που είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός και ό,τι αυτός συνεπάγεται, ώστε ο έλεγχος να είναι, ει δυνατόν απόλυτος: Καμία επαφή ή προσέγγιση προς την ομόθρησκη Ρωσία. Έπρεπε πάση θυσία να χαλάσουν οι σχέσεις Ρωσίας με Ελλάδα και Κύπρο. Όπερ και εγένετο.

Τρίτο σχόλιο που αφορά τις κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου
Αν ευσταθούν οι προβλέψεις του Κίσινγκερ για Ελλάδα και Κύπρο, τότε η πολιτική που ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και κυρίως ο Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και οι μετέπειτα κυβερνήτες της Ελλάδας ήταν αντικειμενικά πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική των ΗΠΑ. Αυτό το τραγικό, που κανείς Έλληνας με όση φαντασία κι αν έχει, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, (δεν χωράει ο νους του ανθρώπου) ή δεν θέλει να το αποδεχτεί, σημαίνει ότι η καταστροφική πορεία της Ελλάδας κατά την μεταπολίτευση, έως αυτή τη στιγμή και έπεται συνέχεια, αν δεν αντιδράσουμε, ήταν προδιαγεγραμμένη. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, για να μην επεκταθώ και στα κόμματα της αντιπολίτευσης την ακολούθησαν είτε με τη θέλησή τους είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω άγνοιας των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών παραγόντων που ρυθμίζουν τις τύχες των κρατών παγκοσμίως.
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τον οποίο και βιβλία και αναλύσεις πάμπολλες έχω γράψει, ισχύει ότι για την ικανοποίηση της εξουσιολαγνίας του υποτάχτηκε στην πολιτική των ΗΠΑ για να χαίρεται τη νομή της εξουσίας.
Στο βιβλίου μου Ο μύθος του Ανδρέα ή οι θεωρητικές βάσεις της Ένωσης Κέντρου, του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ και η πρακτική τους κατάληξη, αναφέρω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο αρχιτέκτονας της διαπλοκής και ολετήρας της Ελλάδας: Θυσίαζε τους πάντες και τα πάντα στο βωμό της εξουσίας. Αυτός έβαλε τα θεμέλια της κακοδαιμονίας στην Ελλάδα, πάνω στα οποία οικοδόμησαν και οι υπόλοιποι με μεγαλύτερη μανία, όπως ο Κώστας Σημίτης και κυρίως ο γιός του Γιώργος Παπανδρέου, που σε διατεταγμένη αμερικανική υπηρεσία θέλησε να κάνει από την Ελλάδα μια πολυπολιτισμική, πολυεθνική, πολυφυλετική και πολυθρησκευτική χώρα με ανοιχτά σύνορα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Κύπρο. Η μόνη εξαίρεση ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτά όλα τα ήξερε ο Κίσινγκερ.

Τέταρτο σχόλιο που αφορά τις διεκδικήσεις της Ελλάδας απέναντι στους Γερμανούς
Φαίνεται ότι μετά την επάνοδο του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Αβραμόπουλου, άρχισε να υλοποιείται το σχέδιο που αναφέρει ο Κίσινγκερ. Αλλιώς δεν εξηγείται μια συντηρητική κυβέρνηση, που αποσιωπούσε το θέμα τελείως, να το αναδεικνύει με τέτοιο τρόπο, που καταπλήσσει κι εμάς τους ίδιους που αγωνιζόμαστε στο Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Μία είναι η απάντηση σε όλα αυτά: Η δημιουργία ενός Πανεθνικού - Παλλαϊκού Κινήματος, που θα αντιστρέψει όλη αυτή την καταστροφική πορεία. Από μας εξαρτάται και από κανέναν άλλο!