Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΑΓΑΠΗ ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η ΑΓΑΠΗ είναι ένα ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ και αποκορύφωμα των συναισθημάτων του Ανθρώπου. Δεν είναι μόνο μια ρομαντική Ιδέα, ή ένας άπιαστος ΜΥΘΟΣ, ή μια καλοπροαίρετη κι ευγενική ψυχική ενέργεια. Είναι μια υπαρξιακή επιλογή του σκεπτόμενου ατόμου, το απόγειο των υπαρξιακών δυνατοτήτων του, που προσδοκά την
Ελευθερία του. Μέσω της ΑΓΑΠΗΣ ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει το ΕΓΩ του, να αναγνωρίσει τον εαυτό του και να δικαιωθεί. Για να εξελιχθεί και να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του στηρίζεται στα εργαλεία της ΝΟΗΣΗΣ, με προοπτική να την υπερβεί και να ξεπεράσει τα όρια της ΔΙΑΝΟΙΑΣ του. Η καρδιά που πάλλεται και η ΓΝΩΣΗ της ύπαρξής του αλληλοστηρίζονται με Ανώτερο και Απώτερο σκοπό, όχι αποκλειστικά και μόνο την κατανόηση, αλλά και την ολοκληρωτική κατάληψή τους από την έννοια της ΑΓΑΠΗΣ.

Το ανώτερο συναίσθημα του Ανθρώπου και πηγή της δύναμής του είναι η ΑΓΑΠΗ. Η Άγια δόνηση με την ιαματική της δύναμη και χάρη. Ενστικτωδώς την αποζητά με τον ερχομό του σ' αυτή την διάσταση. Πρώτα απ' τους γονείς του και σ' όλη την διάρκεια της ζωής του. Νιώθει την ανάγκη να αγαπηθεί, από εκείνον που θα αγαπήσει, αφού εσωτερικά γνωρίζει, πως μόνο η Αγάπη θα τον λυτρώσει. Γιατί όποιος δεν αγαπά, δεν αγαπιέται κι όποιος δεν αγαπιέται, δεν αγαπά και δεν μπορεί να πιστέψει ότι τον αγαπούν! Με την κρυστάλλινη κι ανιδιοτελή Αγάπη βρίσκουν νόημα οι λέξεις, ο νους σωπαίνει και η καρδιά ενεργοποιεί το μυστήριο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Έτσι ο άνθρωπος ευλογείται και μυστικά αναδομείται. Ευτυχής εκείνος που ΕΔΩΣΕ και ΕΝΙΩΣΕ έστω μια φορά στην ζωή του την ΑΓΑΠΗ!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ είναι το ακριβό ζητούμενο σήμερα, που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο αλλοτρίωσής του απ' την ηθική διαφθορά που εξαπολύουν με όλα τα ΜΕΣΑ οι επικυρίαρχοι. Καλύτερος τρόπος ειρηνικής ΑΜΥΝΑΣ θα ήταν, οι ΕΛΛΗΝΕΣ να επέτρεπαν κυριαρχήσει στις καρδιές τους η λυτρωτική ενέργεια της Αγάπης. Είναι γνωστό πως ο Έλληνας όταν αγαπάει, αγαπάει καθολικά κι αγκαλιάζει το ίδιο στοργικά τους συνανθρώπους του. Δεν τους διαχωρίζει, δεν ζηλεύει, δεν υπερηφανεύεται, γιατί η Αγάπη δεν είναι αλαζονική και δεν ζητάει ανταπόκριση, μπορεί δε να συγχωρεί. Είναι ικανός να βάλει γερές βάσεις στις ανθρώπινες σχέσεις, ενώνοντας όλα τα μέλη της κοινωνίας του και να τα παρακινήσει να ενδιαφερθούν κι αυτά, για τις ανάγκες και των πιο αδύναμων μελών της.

Με όπλο μας την ΑΓΑΠΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ΑΔΙΚΙΑ, για την οικονομική και ΕΘΝΙΚΗ καταστροφή, που έχουν σχεδιάσει εις βάρος της πατρίδας μας οι προαιώνιοι εχθροί μας. Αυτοί που σε συνεργασία με τους δήθεν Ευρωπαίους εταίρους μας και με την δουλική υποταγή των πολιτικών υπηρετών τους, μάς οδηγούν τόσο απροκάλυπτα πια, πρώτα στον ηθικό εξευτελισμό μας και στην συνέχεια σε ολοκληρωτική γεωγραφική και ΦΥΛΕΤΙΚΗ εξαφάνιση. Αυτά τα σατανικά τους σχέδια εις βάρος όλου του ελληνικού λαού μόνο με την ΑΓΑΠΗ και την ΕΝΩΣΗ όλων των Ελλήνων μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε νικηφόρα. Μόνο αν μας δουν ενωμένους, θα κατανοήσουν, πως δεν τους συμφέρει να συνεχίσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους εις βάρος μας.

Αυτό το Θείο Δώρο χρειάζεται σήμερα η ελληνική κοινωνία, για να στηριχτεί και να διατηρήσει ακμαίο το ηθικό της. Είναι το γλυκό συναίσθημα του ενδιαφέροντος απ' τον διπλανό, που θα νιώσει ο απελπισμένος Έλληνας. Αυτό θα αναζωογονήσει την διάθεσή του για την ΖΩΗ και για τον απελευθερωτικό ΑΓΩΝΑ μας. Είναι η απρόσμενη ζεστασιά, που θα τυλίξει τον άδικα άνεργο και πεινασμένο συνάνθρωπό μας, μέσα στην παγωνιά της τραγωδίας του. Είναι η αίσθηση της ασφάλειας, που θα νιώσει, εκείνος που ξεριζώνεται απ' το σπίτι του κι απ' την γειτονιά του. Είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που θα πάρει ο άρρωστος ηλικιωμένος, που δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του… Είναι η σωτήρια ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον μας…

Τώρα που περιμένουμε τα Χριστούγεννα, την μεγάλη γιορτή της ΑΓΑΠΗΣ, επιβάλλεται να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας στους πληγέντες απ' την οικονομική κρίση συμπολίτες μας. Να αποδείξουμε πως δεν είμαστε μόνο τυπικά Χριστιανοί, αλλά ακολουθούμε πιστά την διδασκαλία του Ιησού Χριστού μας. Πως δεν φροντίζουμε μόνο για τις δικές μας ανάγκες, αλλά πως συναισθανόμαστε τους αρρώστους, τους ηλικιωμένους, τους άστεγους, τους άνεργους, τα ορφανά, τους οικογενειάρχες εργαζόμενους, που βγήκαν απ' τον προϋπολογισμό τους λόγω της περικοπής της εσόδων τους. Εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας στους συμπολίτες μας επιτελούμε το καθήκον μας σαν γενναιόδωροι Έλληνες και σαν καλοί ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

Η ΑΓΑΠΗ είναι η αδιαμφισβήτητη ΔΥΝΑΜΗ στην οποία πρέπει να στηριχτούμε, τώρα που όπως δείχνουν τα σημάδια, θα παιχτεί μια νέα ΙΣΤΟΡΙΚΗ πράξη του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Είναι γεγονός πως σε μας έπεσε ο κλήρος να είμαστε η τελευταία γενιά της δοξασμένης ΦΥΛΗΣ μας, που καλούμαστε να την υπερασπιστούμε. Εμείς πρέπει να φανούμε γενναίοι και να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το κτύπημα κατά της Ελλάδας, με θάρρος και δυναμική, όπως αξίζει σε απογόνους ενδόξων προγόνων. Εμείς θα σηκώσουμε για άλλη μια φορά τον ΣΤΑΥΡΟ του μαρτυρίου του Έθνους μας, για να διατηρήσουμε μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και με ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ πατρίδα. Το στολίδι του πλανήτη που μας προσέφερε απλόχερα όλα τα αγαθά που χρειάζεται ο λαός για να αναπτυχθεί Πνευματικά και να μεγαλουργήσει, όπως οι Αθάνατοι πρόγονοί του.

Εμπρός λοιπόν με καθαρή καρδιά γεμάτη Αγάπη για την Πατρίδα να αποδείξουμε, πως είμαστε αληθινοί Έλληνες και σεβόμαστε και τηρούμε τις παραδόσεις μας. Ακόμα και σήμερα με την οικονομική Κατοχή, σαν καλοί Χριστιανοί θα τιμήσουμε την Γέννηση του Χριστού, με τα ίδια έθιμα και στο γιορταστικό τραπέζι μας θα είναι και το πιάτο του φτωχού. Θα σηκώσουμε το κεφάλι και θα επικαλεστούμε την στήριξη απ' τον Υιόν του Θεού… Θα του ζητήσουμε ταπεινά να μας ελεήσει, για να βγούμε ακέραιοι απ' την καταιγίδα. Θα προσευχηθούμε με την δύναμη της ελληνικής ψυχής μας και θα εισακουστούμε. Θα αποδείξουμε πως έχουμε οδηγό της ζωής μας την αιώνια Χριστιανική Διδασκαλία: Το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!


ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ