Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ισλανδοί θα λάβουν δωρεάν μετοχές τραπέζηςΗ Ισλανδία τιμωρεί μαζικά τους τραπεζίτες για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες που οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008. Η Ισλανδία πρόκειται να δώσει στον κάθε κάτοικο μετοχές αξίας € 213.Η Ισλανδία είναι η μόνη χώρα σε σχέση με το υπόλοιπο του κόσμο που τιμωρεί τους υπεύθυνους για την δημιουργία της οικονομικής κρίσης. Επίσης είναι και η μοναδική χώρα που προσφέρει δημιουργικές λύσεις για τα οικονομικά προβλήματα.
Η τελευταία ιδέα επινοήθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών ότι κάθε πολίτης θα λάβει δωρεάν μετοχές.
Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Íslandsbanki, έρχεται στα χέρια του κράτους και η κυβέρνηση θέλει να εμπλέξει τους πολίτες ενεργά στη διαχείριση της.
Για αυτό η τράπεζα θα μοιράσει 5% των μετοχών της Íslandsbanki στους πολίτες. Με την τρέχουσα τιμή των μετοχών σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα λάβει 30 000 ισλανδικές κορώνες (€ 213) σε μετοχές.
Η Ισλανδία ακολουθεί μια αντίθετη πολιτική από την ελληνική και την ευρωπαϊκή για να σώσει τις τράπεζες. Τα χρέη του πολίτη και του κράτους θα χρειαστούν δεκάδες χρόνια για να ξεπληρωθούν
Η οικονόμα στην Ιρλανδία αναπτύχθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με 2,3% ετησίως.

Το ανησυχητικό είναι οτι η Ισλανδία πρόκειται να δώσει στον κάθε κάτοικο μετοχές αξίας € 213=33 και οτι η οικονομία της μεγαλώνει με 2,3 ή 23


katohika.gr